Chlapanie atramentem

Inne wydania:

Jeżeli należycie do tych młodych osób, która uwielbiają pisać lub jesteście rodzicami szukającymi książki, która wzmocniłaby w waszym dziecku zamiłowanie do pisania –  ta książka jest dla Was. Dwie znakomite autorki tej wyjątkowej książki rozbudzą zapał do pisania nawet w tych, którzy na co dzień, a zwłaszcza w szkole, nie przepadają za pisaniem. Mniej pewnych swoich twórczych możliwości przekonają, że potrafią pisać. A co najlepsze, zdradzą sensacyjne informacje o tym, jak to naprawdę jest być pisarzem. Chcecie pochlapać atramentem razem z nimi? Pióra lub klawiatura – w dłoń!

Przez długie lata rozmyślałem o książce instruktażowej dla młodych ludzi, którzy chcieliby pisać. Teraz już nie muszę. Anne i Ellen stworzyły tak cudowną, zabawną i mądrą książkę o tym, jak stworzyć cudowną, zabawną i mądrą książkę, że kiedy pełni zapału młodzi pisarze będą zwracać się do mnie z prośbą o radę, powiem im po prostu: przeczytajcie to! Czapki z głów przed tym energicznym duetem.

Bruce Coville

Anne Mazer jest autorką ponad czterdziestu książek dla dzieci i młodzieży. Mieszka wraz z rodziną w Ithaca w stanie Nowy Jork, a to, co najbardziej podoba się jej w zawodzie pisarki, to możliwość pisania w piżamie, w samym środku nocy.

Ellen Potter jest m.in. autorką nagrodzonego cyklu powieści dla starszych dzieci o przygodach Olivii Cynaderki. Mieszka w północnej części stanu Nowy Jork. W zawodzie pisarki lubi możliwość spędzania całych dni w towarzystwie mongolskich pasterzy jaków, jasnowidzów i rabującymi banki leśnych chochlików - bez ruszania się z domu.

Informacje dodatkowe o Chlapanie atramentem:

Wydawnictwo: Bukowy Las
Data wydania: b.d
Kategoria: Edukacyjne
ISBN: 978-83-62478-32-3

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Chlapanie atramentem

Chlapanie atramentem - opinie o książce

Avatar użytkownika - Pilar
Pilar
Przeczytane:2013-01-17, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Dawno nie czytałam takiej książki. To właściwie poradnik dla osób piszących, bądź tych które chcą zacząć pisać, a brakuje im motywacji. Książka bardzo humorystycznym językiem pokazuje od czego mżna zacząć przygodę z pisaniem. Ci, którzy już weszli w świat literatury mogą dowiedzieć się, jak podszkolić warsztat, a nowicjusze mogą się zachęcić do tytułowego chlapania atramentem. Książka nadaje się dla każdego, choć pisana była dla osób w wieku szkolnym. Zdecydowaną zaletą jest cena ( tam gdzie kupiłam kosztowała 9zł) i zamieszczone ilustracje, które ubarwiały czytanie. Wadą w tym wypadku jest czcionka - nawet dla mnie osoby, noszacej okulary - jest za duża. Nie mniej jednak warto przeczytać!
Avatar użytkownika - paulinarobak
paulinarobak
Przeczytane:2023-07-28, Ocena: 6, Przeczytałam,

Fantastyczna książka, która potrafi wyzwolić głęboko ukryte pokłady kreatywności. Pomimo tego, że zdarzają się w tekście powtarzające się wpadki edytorskie, to całość jest tak urzekająco praktyczna i przekonująca, że nie sposób odebrać choćby jedną gwiazdkę. Do tego jeszcze proste, a zarazem zabawne szkice. Tylko brać, czytać, a później... pisać!!!

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;