Polscy seksuolodzy, dr Andrzej Depko i dr Sylwia Jędrzejewska, cieszą się wyjątkowym zaufaniem kobiet. Na tyle wyjątkowym, że zdecydowały się powierzyć im swoje najintymniejsze fantazje erotyczne. Kilkadziesiąt prawdziwych zwierzeń polskich kobiet pokazuje, jak nieskrępowaną mają wyobraźnię, ale także, jak niezaspokojone są ich potrzeby.
W rozmowie z Sylwią Jędrzejewską Andrzej Depko tłumaczy, skąd się biorą ukryte pragnienia, o czym świadczą, jak szukać ich zaspokojenia, jak wpływają na związek z partnerem, czy warto zamieniać erotyczne marzenia w rzeczywistość i po co nam w ogóle fantazja w łóżku.
Wydawnictwo: Wielka Litera
Data wydania: 2017-05-25
Kategoria: Popularnonaukowe
Tłumaczenie: brak
Seks to przecież nie tylko ciało i zmysły. To również wyobraźnia erotyczna, którą rozwijamy dzięki marzeniom i fantazjom.
Książka pokazuje, że nie tylko mężczyźni mają fanazje seksualne i chcą czerpać przyjemność z seksu. Niby mamy XXI wiek, ale w Polsce takie stwierdzenie może jeszcze niejedną osobę szokować. Dla mnie to nic dziwnego. Czy ta pozycja jest potrzebna? Może jako pojedyncza książka większej różnicy nie czyni, ale jako jedna z wielu dzieł o podobnej tematyce ma szanse nieco uświadomić czytelników.
Przez wieki jedynym, suwerennym miejscem do pielęgnowania erotycznej wrażliwości, zarazem niedostępnym dla mężczyzny, była wyobraźnia kobiety, kreująca różne fantazje, sny, marzenia. W fantazjach świat stawał się piękniejszy, wolny od rygorów kształtujących kobiecą seksualność.