Czy tęsknisz do świata, gdzie życie toczyło się bez nieustającego pośpiechu, a na czarno–białej fotografii można było odkryć wszystkie kolory tęczy? Czy brakuje Ci magii, tak obecnej w niezapomnianej muzyce i kinie, w stylowych automobilach i czarującej modzie? Świeżego powiewu kapitalizmu w świecie jeszcze wolnym od nowoczesnej technologii - tej informatycznej i tej komunikacyjnej? Z rodzącym się niewinnym konsumpcjonizmem, bogatszą naturą i pełniejszą głębią dnia codziennego, budzącego się i zasypiającego z nutką refleksji.
Czy chciałbyś żyć w czasach o wiele bardziej harmonijnych, nieznających globalizacji, portali społecznościowych i reality show, lecz zanurzonych w artyzmie architektury miast, brukowanych uliczek prowadzących do tajemnicy jeszcze nieodkrytej, kiedy ludzie byli sobie znacznie bardziej bliscy?
Być może nie było Ci dane zaznać tej przeszłości, może tylko o niej słyszałeś. Jeśli jednak tęsknisz za czymkolwiek, co należy do Niej i trudno Ci się czasem odnaleźć w obecnym XXI wieku, ta książka przeznaczona jest dla Ciebie.
Informacje dodatkowe o By schronić się w przeszłości:
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2012-11-25