Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege - z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery - od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą i opcje dla wegetarian. Książkę uzupełniają przepisy na smakowite sosy, m.in. keczup, musztardę i guacamole, które są niezbędnym składnikiem burgerów.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-08-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Wekowanie, kiszenie, solenie, mrożenie, suszenie, smażenie, marynowanie, przechowywanie....
Aktualne, nowoczesne słownictwo obejmujące wszystkie dziedziny współczesnego życia. Słowniczek kulinarny. Minigramatyka języka francuskiego. Przejrzysty...
Chcę przeczytać,