Dobry lider uczy ludzi, jak grać w jednej drużynie. Potrafi logicznie dzielić pracę na zadania i zabezpieczać niezbędne zasoby. Porozumiewa się otwarcie i bez niedomówień. Zachęca do stawiania pytań. Sprawia, że członkowie zespołu myślą o sobie pozytywnie. Pozwala im samodzielnie filtrować informacje. Zawsze dotrzymuje zobowiązań i oczekuje tego samego w zamian.Niełatwo jest przestrzegać wszystkich tych zasad jednocześnie. Gdyby zarządzanie zespołem było takie proste, świat roiłby się od doskonałych przywódców.Przeczytaj tę książkę, a odpowiesz sobie na pytanie, czy masz zadatki na dobrego lidera zespołu. Dowiedz się, jakie błędy popełniają kierownicy zespołów w różnych organizacjach i czym dobrzy przywódcy i dobre zespoły różnią się od złych. Opanuj umiejętności, które uczynią Cię lepszym liderem: * dobieranie ludzi do zespołu, * uświadamianie innym korzyści z pracy zespołowej, * budowanie zaufania, * ustanawianie celów i norm, * uczenie członków zespołu, jak samodzielnie rozwiązywać problemy, * rozpoznawanie źródeł konfliktów i łagodzenie napięć, * nagradzanie za osiągnięcia indywidualne i zespołowe.
Informacje dodatkowe o Budowanie zespołu. Wydanie II:
Wydawnictwo: Onepress