Od kilkudziesięciu lat utwory Jana Brzechwy niosą radość kolejnym pokoleniom najmłodszych czytelników. Któż z nas nie zna "Kaczki dziwaczki", "Lenia", "Pytalskiego" czy "Samochwały". Trudno sobie wyobrazić dzieciństwo bez tej twórczości. Ale Brzechwa dla dorosłych... Coś nowego. Czy to nie pomyłka? Otóż - nie, a świadczy o tym właśnie ta książka.

Informacje dodatkowe o Brzechwa dla dorosłych. Opowiadania drastyczne, humoreski, felietony, liryki, kabaretiana:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
ISBN: 83-7469-425-4

Kup książkę Brzechwa dla dorosłych. Opowiadania drastyczne, humoreski, felietony, liryki, kabaretiana

Brzechwa dla dorosłych. Opowiadania drastyczne, humoreski, felietony, liryki, kabaretiana - opinie o książce

Fantastyczna lektura! Błyskotliwa, różnorodna, aktualna również dzisiaj. Bardzo się cieszę, że mam ją na swojej półce, bo będę do niej wracała

Avatar użytkownika - Geronimo26
Przeczytane:2019-02-14, Ocena: 4, Przeczytałem,
Przygody Rycerza Szaławały
Jan Brzechwa0
Okładka ksiązki - Przygody Rycerza Szaławały

Klasyka polskiej poezji dla dzieciWspaniałe opowieści pełne przygódNiezapomniani bohaterowie...

Najpiękniejsze wiersze dla dzieci
Jan Brzechwa0
Okładka ksiązki - Najpiękniejsze wiersze dla dzieci

Wybór obejmuje utwory: Samochwała Kłamczucha Leń Skarżypyta Ptasie plotki Pytalski Pomidor Kwoka Na straganie Koziołeczek Entliczek-pentliczek...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk