Bomba i Ptyś oraz nieśmiała zjawa. Tom 3

Bomba i Ptyś wraz ze swoją nową przyjaciółką duszkiem Luną biorą udział w konkursie talentów.

Ale kiedy Luna staje przed publicznością zaczyna się wstydzić, a po chwili... powoli znika! Ale te dwa małe stworki targane wielkimi uczuciami mają plan, jak jej pomóc!

Rzucenie wadliwej różdżki, uciekający tygrys i szalona przejażdżka rollercoasterem sprawią, że przyjaciele będą musieli uniknąć jednej lub dwóch katastrof!

Informacje dodatkowe o Bomba i Ptyś oraz nieśmiała zjawa. Tom 3:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2023-09-27

Kup książkę Bomba i Ptyś oraz nieśmiała zjawa. Tom 3

Bomba i Ptyś oraz nieśmiała zjawa. Tom 3 - opinie o książce

Avatar użytkownika - z_ksiazka_w_plec
z_ksiazka_w_plec
Przeczytane:2023-09-30, Ocena: 6, Przeczytałem,

,,Bomba i Ptyś oraz nieśmiała zjawa" to książka napisana w postaci komiksu, która u nas ostatnio cieszy się dużym powodzeniem. Opowiada ona przygody przyjaciół z ulicy Psotnej 18. Bomba często daje się podnieść energii. Ptyś to bardziej spokojna postać. Życzliwa, troskliwa i lubi się uczyć. Oboje mają wiele przygód, poznają wiele miejsc i przyjaciół.

W tej części udają się na magiczny pokaz Wielkiego Fantastika i tam zanjdują małego misia, którego ktoś zgubił. Jak się później okazuje, pluszak należy do Luny. Ta sympatyczna zjawa zawsze chciała pokazać swoja magiczną sztuczkę. Ma tylko jeden mały problem. Gdy czuje się onieśmielona... znika. Co można zrobić zepsutą różdżką? Jak zakończy się przejażdżka kolejką górską oraz spotkanie ze zbiegłym tygrysem? Przekonacie się sami.

Książka posiada piękne ilustracji, które pobudzają wyobraźnię i pomagają małym czytelnikom zrozumieć z czym zmagają się bohaterowie. Zawiera ciekawe, mądre i zabawną historię, która zachęca również do rozmowy z dzieckiem o nieśmiałości, pokonywaniu swojego strachu i wierze w siebie. Bardzo polubiliśmy bohaterów tej książeczki i na pewno do tego tytułu będziemy wracać nie jeden raz.

Bomba i Ptyś oraz rozbrykany jednorożec. Tom 2
Mark Bradley0
Okładka ksiązki - Bomba i Ptyś oraz rozbrykany jednorożec. Tom 2

Bomba jest pełna energii, porywcza i stale czymś się ekscytuje. Ptyś natomiast jest spokojny, rozsądny i ostrożny. Mimo że mają bardzo różne charaktery...

Bomba i Ptyś oraz rozgniewani piraci. Tom 1
Mark Bradley0
Okładka ksiązki - Bomba i Ptyś oraz rozgniewani piraci. Tom 1

Pewnego zamiast na piknik przyjaciele docierają na bezludną wyspę. Tam znajdują wielką skrzynię. Okazuje się, że skarb należy do piratów, którzy bardzo...

Rok szarańczy
Terry Hayes