Słowa i życie księdza Piotra Pawlukiewicza zainspirowały miliony Polaków. Dziennikarka Katarzyna Szkarpetowska w książce Bóg nie umie dawać mało zebrała wspomnienia wielu bliskich i przyjaciół księdza Piotra, między innymi Krzysztofa Antkowiaka i księdza Bogusława Kowalskiego. Ich barwne opowieści ukazują go jako osobę pełną humoru, miłości i głębokiej wiary. Ta książka nie jest biografią, ale zapisem świadectw ludzi, którzy znali księdza Piotra osobiście i doświadczyli jego życzliwości i przyjaźni.

Zanurz się w opowieściach, które rozgrzeją serce i na długo pozostaną w pamięci!

Katarzyna Szkarpetowska - dziennikarka, autorka wielu książek: Chłopak z Pragi, Dekalog - wywiad rzeka z księdzem Janem Kaczkowskim - oraz Jego portret. Opowieść o ks. Janie Kaczkowskim, Bądźcie dobrej myśli, Kawa z Bogiem, czyli jak zrozumieć to, w co wierzę.

Informacje dodatkowe o Bóg nie umie dawać mało. Ks. Piotr Pawlukiewicz we wspomnieniach bliskich i znajomych:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2024-11-12
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia

Kup książkę Bóg nie umie dawać mało. Ks. Piotr Pawlukiewicz we wspomnieniach bliskich i znajomych

Ojcze nasz. O Bogu, który jest blisko
Katarzyna Szkarpetowska0
Okładka ksiązki - Ojcze nasz. O Bogu, który jest blisko

Odkryj na nowo codzienny pacierz Wydaje się, że dla chrześcijanina nie ma nic bardziej znajomego niż słowa Modlitwy Pańskiej. A jednak każde z jej...

#Kawa z Bogiem. czyli jak zrozumieć to, w co wierzę
Katarzyna Szkarpetowska0
Okładka ksiązki - #Kawa z Bogiem. czyli jak zrozumieć to, w co wierzę

Czy o względy Pana Boga należy zabiegać?  Jak w relacji z Bogiem zagospodarować własną kreatywność?  Czy warto chodzić do kościoła, jeśli nie czujemy...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;