Jak narysować Blue i Bingo? A ich rodziców? Oraz Wafla, Dżudo, Teriery i inne postacie z kreskówki, która podbiła serca widzów na całym świecie? Przygotuj ołówek, kredki, gumkę i usiądź wygodnie. A potem otwórz tę książkę i krok po kroku, linia za linią, rysuj swoich ulubionych bohaterów. To naprawdę proste, a do tego przynosi dużo satysfakcji! Każdą z postaci zaprezentowanych w tej książce - od Blue i Bingo (występujących również jako Babunie), poprzez bliższych i dalszych znajomych, aż po Jednorożla, można narysować w kilku prostych krokach. Zaczynamy więc od podstawowych kształtów, dodajemy detale i wycieramy niepotrzebne linie, a na koniec kolorujemy dzieło. Podążanie za szczegółową, a przy tym prostą instrukcją zapewni świetny efekt nawet tym dzieciom (lub rodzicom), którzy nie są mistrzami ołówka. Rysując swe ulubione postacie, maluchy nie tylko ćwiczą sprawność manualną, spostrzegawczość i koordynację ręka-oko, ale i nabierają pewności siebie oraz odwagi do własnych rysunkowych eksperymentów. Rysowanie pozwala się wyciszyć, zrelaksować i skoncentrować uwagę, a przy okazji daje mnóstwo radości. Książka będzie więc doskonałym towarzyszem zabaw maluchów w przedszkolu albo na imprezie dla dzieci. Może też posłużyć za punkt wyjścia do kolejnych artystycznych projektów, takich jak kartki urodzinowe, laurki, własnoręcznie narysowany komiks czy obrazkowa historia i przygodach Blue!
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-01-29
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tytuł oryginału: Bluey. How to Draw
I oto jest, książka dla fanów Bluey i Bingo oraz miłośników rysowania! Co powiecie na stworzenie własnej wersji bajki? Może to będzie powieść graficzna, a może jednak pełna przygód i kolorów historia? Wybór należy do Was, ale z tą książką jedno jest pewne, nie będzie nudno ani trudno. Z całą pewnością przyniesie mnóstwo dobrej zabawy dla całej rodziny oraz dzieci w szerokim przedziale wiekowym.
"Bluey. Jak narysować" to świetna książka, która pozwoli fanom bajki narysować ulubionych bohaterów. W środku znajdują się instrukcje, które umożliwiają krok po kroku stworzyć wiele rysunków. Każda z nich opatrzona jest opisami, które mówią, jaką część ciała w danym momencie należy narysować lub które linie należy wymazać, aby powstał idealny wizerunek konkretnego bohatera. Na 48 stronach książki znajdują się instrukcje, które pozwalają stworzyć takich bohaterów jak Blue, Bingo, Tata, Mama, Muffinka, Stopka, Pompi, Kołnierzyk, Koko, Lucky, Inka, Wafel, Łatka, Ryżyk, Miodzia, Fartuch, Misia, Dżudo, Jack, Teriery, Rita, Janina, Jednorożel.
"Bluey jak narysować" to niezwykle urocza i angażująca publikacja, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim małym fanom popularnej animacji. Książka stanowi doskonałe wprowadzenie do świata rysowania, oferując proste instrukcje wykreowania nie tylko głównych bohaterów – Blue i Bingo, ale także ich rodzin oraz innych postaci, które towarzyszą im w przygodach.
Już od pierwszych stron książki czuć, że jest to pozycja stworzona z myślą o dzieciach. Przejrzysty układ i kolorowe ilustracje sprawiają, że korzystanie z niej to czysta przyjemność. Instrukcje rysunkowe są zrozumiałe i przystępne, co pozwala nawet najmłodszym na łatwe uchwycenie podstawowych kształtów i detali. Zaczynając od prostych linii, dzieci uczą się, jak stopniowo budować swoje rysunki, co nie tylko rozwija ich umiejętności manualne, ale także daje poczucie satysfakcji z każdego ukończonego rysunku, który jest podobny do pierwowzoru. Jest to wydanie, które zapewnia dobrą zabawę na kilka godzin i nie tylko dzieci będą dobrze się bawić przy niej. Jako osoba dorosła, niekoniecznie utalentowana plastycznie, miałam mnóstwo frajdy, gdy wychodziły mi postaci.
Zabawa z książką jest niezwykle wciągająca, ale także relaksująca. Zdecydowanie pozwala się odprężyć, ale także ćwiczy koncentrację oraz spostrzegawczość. To pozycja, która łączy w sobie naukę, rozwój, ale także mnóstwo dobrej zabawy. Jest bazą do tworzenia własnych historii, dłuższych bajek czy krótkich opowieści. To idealny wyborem dla każdego małego artysty, który chce stworzyć swoje własne dzieła z ulubionymi bohaterami, ale także dla rodziców, którzy chcą w kreatywny sposób spędzić czas ze swoim dzieckiem.
,,Jak narysować Bluey" to aż 48 stron wspaniałej zabawy w rysowanie Bluey, Bingo, Łatki i wiele innych postaci w kilku prostych krokach.
Jak narysować te postacie? Wydawałoby się, że nie jest to takie proste. Ale dzięki tej książeczce krok po kroku bez większych trudności uda się Wam narysować te urocze pieski. A na końcu możecie je pokolorować według wzoru, albo jak tylko chcecie. Jedno jest pewne. Zabawy tu jest wiele. Każdego dnia można narysować inną postać i mieć przy tym dużo satysfakcji.
Co jest nam potrzebne by narysować te postacie? Ołówek, kartka papieru, gumka i przede wszystkim doby humor.
Dzieci ćwiczą nie tylko sprawność manualną, spostrzegawczość i koordynację ręka-oko, ale i nabierają pewności siebie oraz odwagi do własnych rysunkowych eksperymentów
Myślę, że nauka rysowania z taką książeczką jak ta będzie świetnym punktem wyjścia przy tworzeniu własnych projektów tj. kartki urodzinowe, laurki albo własnoręcznie wykonane komiksy o bohaterach Bluey. Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.
Pouczający pod względem poznawczym i bogato ilustrowany cykl publikacji poświęcony egzotycznym cywilizacjom z zamierzchłej przeszłości. Ze szczególną uwagą...
Przeczytane:2025-02-07, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025,
Bajka Bluey jest teraz dość popularna wśród dzieci, a większość z nich lubi rysować. Dziś chciałabym wam pokazać książkę, w której znajdziemy jak narysować postacie z tej bajki.
Książka ma aż 48 stron, a na nich sporo postaci znanych z bajki Bluey. Każda z nich jest podpisana, żeby było wiadomo, kogo właśnie uczymy się rysować.
Wszystko rozpisane jest krok po kroku w punktach, a jednocześnie narysowane. To dobre rozwiązanie, ponieważ zarówno młodsze dzieci, jak i te starsze mogą samodzielnie z książeczki korzystać. Chociaż może się wydawać, że narysowanie niektórych postaci jest skomplikowane, wszystko jest tak dokładnie zobrazowane, że przestaje być to trudne.
„Bluey. Jak narysować” to książeczka, która będzie ciekawym pomysłem na prezent dla wszystkich fanów bajeczki Bluey, którzy lubią rysować. Ze swojej strony polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA