Black Mirror. Czy to już się dzieje?

Kiedy Netflix zaprezentował doskonały serial Black Mirror, wszyscy oniemieli. Fascynacja widzów mieszała się z prawdziwym strachem.
W książce omówiono wszystkie odcinki i sezony serialu, kompleksowo i wyczerpująco przedstawiając powiązania między wątkami filmowymi a światem, w którym żyjemy lub żyć będziemy. Okazuje się, że nowe technologie i ich powszechność nie tylko zwiększają komfort i poprawiają jakość naszego życia, ale też zmieniają społeczeństwo, i to w wielu wymiarach: psychologicznym, politycznym, a także moralnym. Black Mirror przestaje być jedynie fikcją – w coraz większym stopniu okazuje się rzeczywistością.

Informacje dodatkowe o Black Mirror. Czy to już się dzieje?:

Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2019-10-16
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-245-8399-7

Tagi: bóg

Kup książkę Black Mirror. Czy to już się dzieje?

Black Mirror. Czy to już się dzieje? - opinie o książce

Cała ta pozycja jest ciekawa, acz mi szczególnie spodobała się po koniec, kiedy czytałam część napisaną nie przez autora o kolejnych odcinkach. Niestety cała książka jest dość, mam wrażenie, pesymistyczna.

Książka sama w sobie wprowadza, a właściwie kontynuuje pewną myśl rozwiniętą w odcinkach serialu '' Black mirror''. Nie jest to jednak książka dla osób, które nie są widzami serialu, co jest pewnym minusem.