Biała wieża

Młoda lekarka, Marina Błajet, choć świetnie radzi sobie z ratowaniem czyjegoś życia, nie bardzo wie, co zrobić ze swoim własnym. Wszystko się jednak zmienia, gdy spotyka malarza Vitto, Morgensena, który twierdzi, że odwiedzała go w snach, nim spotkali się na jawie. Sprawa wydaje się przesądzona, bohaterowie skazani na romantyczne uczucie, ale stara prawda, że nic nie jest takie, jakim się wydaje, i w tej historii jest wciąż aktualna. Czy szalona miłość to w ogóle miłość? Kto kłamie i czy może lepiej nie wiedzieć, skoro nie zawsze można zaufać temu, co widzą nasze własne oczy? Pełna humoru i autoironii opowieść o niezwykłym uczuciu dwojga ludzi, którzy muszą uwierzyć, że duchy, by podróżować, nie potrzebują tanich linii lotniczych, a wymiar umownie zwany rzeczywistym i świat snu są sobie bliższe, niż nam się wydaje.

Informacje dodatkowe o Biała wieża:

Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: b.d
ISBN: 83-7384-508-9

Kup książkę Biała wieża

Biała wieża - opinie o książce

Znany motyw: kto czerpie radość w pracy, oddaje jej się bez reszty, ten nie ma poukładanego życia osobistego. A potem? Pojawia się niespodziewanie uczucie i układ: ona - on - druga ona - ciąża. Pytanie tylko: kto jest ojcem?!
Przewidywalna fabuła, ale czyta się dobrze.

Avatar użytkownika - jolantasatko
jolantasatko