Bezpieczeństwo personelu medycznego w dobie COVID-19 według zasad EBM

Bezpieczeństwo personelu medycznego w dobie COVID-19 według zasad EBM to monografia, która prowadzi Czytelnika przez opis środków ochrony osobistej, aż do opisu niezwykle ważnych procedur medycznych wykonywanych u pacjentów z podejrzeniem lub zakażonych SARS-CoV-2, w tym procedur takich jak: zabezpieczenia dróg oddechowych, dostępu naczyniowego, zasady prowadzenia kompresji klatki piersiowej czy wykonywania badań ultrasonograficznych - wszystkiego tego, co niezwykle ważne przy pierwszym kontakcie z pacjentem. Opisane krótko powikłania medyczne, stanowią przegląd obecnej wiedzy medycznej i sygnalizują dalsze losy pacjentów, z którymi styka się ratownik medyczny lub inna osoba personelu ochrony zdrowia na początku kontaktu z pacjentem. Wszystkim Czytelnikom wraz z wydaniem tej publikacji życzymy skutecznej i bezpiecznej walki z COVID-19, przyspieszenia szczepień i efektywnej pracy ochrony zdrowia.

Informacje dodatkowe o Bezpieczeństwo personelu medycznego w dobie COVID-19 według zasad EBM:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: 2021-04-30
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 9788320063455

Tagi: bóg

Kup książkę Bezpieczeństwo personelu medycznego w dobie COVID-19 według zasad EBM

Bezpieczeństwo personelu medycznego w dobie COVID-19 według zasad EBM - opinie o książce

Koronawirus SARS-CoV-2 - zagrożenie dla współczesnego świata + suplement 2021
Krzysztof J. Filipiak0
Okładka ksiązki - Koronawirus SARS-CoV-2 - zagrożenie dla współczesnego świata + suplement 2021

Koronawirus SARS-CoV-2 - zagrożenie dla współczesnego świata to pierwsza w Polsce książka opisująca aktualny stan wiedzy na temat koronawirusa SARS-CoV-2...

Krzysztof J. Filipiak0
Okładka ksiązki - Koronawirus SARS-CoV-2 - zagrożenie dla współczesnego świata. Suplement 2021. Diagnostyka, farmakoterapia, szczepienia

Koronawirus SARS-CoV-2 - zagrożenie dla współczesnego świata. Suplement 2021. Diagnostyka, farmakoterapia, szczepienia to przygotowane przez Prof...