Batman Drapieżne ptaki, tom 9

Dziewiąty tom przygód Batmana z linii wydawniczej DC Odrodzenie. Mroczny Rycerz odkrywa, że niedawne spotkania z Mister Freeze'em, KGBestią i innymi łotrami zostały zaaranżowane przez jedną osobę. Pingwin twierdzi, że za wszystkie sznurki pociąga Bane, człowiek, który złamał Nietoperza. Ale jak to możliwe, skoro Bane przebywa w odosobnieniu w Azylu Arkham i sam jest złamanym człowiekiem? Od poprzedniego spotkania z Batmanem jest pogrążony w niemal całkowitej katatonii.

Czy Bane popadł w ten stan, by celowo wprowadzić obrońcę Gotham w błąd i zyskać nad nim przewagę? A może Pingwin zwiódł Mrocznego Rycerza na manowce? Niezależnie od kosztów Batman nie spocznie, póki nie odkryje prawdy.

Uznany duet twórców - Tom King (,,Heroes In Crisis", ,,Mister Miracle") oraz Mikel Janín (,,Grayson") - prowadzi Batmana ścieżkami, po których Mroczny Rycerz jeszcze nie kroczył. W dodatkowej historii ujawniamy tajemnice Alfreda w opowieści napisanej przez Toma Taylora (,,Injustice"), a zilustrowanej przez Ottona Schmidta (,,Green Arrow").

Informacje dodatkowe o Batman Drapieżne ptaki, tom 9:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-01-28, Ocena: 4, Przeczytałem,

KNIGHTFALL

Poślubnego aftermathu ciąg dalszy – tak w skrócie można podsumować niniejszy album „Batmana”. Po wielkim wydarzeniu, jakim był „Ślub”, Tom King zaczął nowy rozdział w życiu Człowieka Nietoperza, ale jest to jednocześnie rozdział przejściowy, w którym Bruce musi poradzić sobie z konsekwencjami ostatnich wydarzeń i własnych działań, jako heros. I trzeba przyznać, że wychodzi mu to (Kingowi i Bruce’owi) znakomicie.

Po ataku, jakiego ofiarą padła bliska Batmanowi osoba, Nietoperz kontynuuje swoją krucjatę przeciw człowiekowi, który zlecił ten i inne ataki z ostatnich dni. Trop wiedzie go do Bane’a, ale ten przecież przebywa a Arkham w stanie katatonii. Jak więc ma pociągać za sznurki? A może to jedynie pozory?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/01/batman-9-drapiezne-ptaki-tom-king-mikel.html

Dary z wysoka. Pamiątka bierzmowania
Okładka ksiązki - Dary z wysoka. Pamiątka bierzmowania

Książka zawiera zbiór urzekających głębią refleksji, a przy tym zanurzonych w tradycji Kościoła myśli i rozważań na temat każdego z siedmiu darów Ducha...

Conan. Bitwa o Wężową Koronę
Okładka ksiązki - Conan. Bitwa o Wężową Koronę

Conan Barbarzyńca pokonuje groźną pustynię, nie trafia jednak do stygijskiej świątyni ani vendhyjskiej fortecy, tylko w miejsce znacznie, ale to znacznie...