Balistyka dla snajperów. Praktyczny poradnik

Inne wydania:

Wydawnictwo Naukowe PWN ma zaszczyt polecić Państwu najnowszą pozycję z zakresu obronności i bezpieczeństwa poświęconą strzelectwu, autorstwa wybitnego teoretyka i praktyka w tej dziedzinie - profesora dra hab. inż. Jerzego Ejsmonta.

Chodzi o nowe wydanie bardzo popularnej na rynku książki zatytułowanej: Balistyka dla snajperów. Praktyczny poradnik. Jest to jej już III wydanie (uaktualnione i rozszerzone).

W nowym wydaniu książki będzie można przeczytać m.in., pogłębione, praktyczne informacje dotyczące między innymi:

balistyki wewnętrznej, balistyki zewnętrznej, balistyki końcowej, celowników optycznych, termowizyjnych i noktowizyjnych, fizjologii widzenia w warunkach słabego oświetlenia, balistyki zewnętrznej pocisków kal. 22 LR.

Jest to uaktualniony, praktyczny i unikatowy poradnik - kompendium wiedzy dotyczące balistyki i strzelectwa.

Autorem wydania III poradnika Balistyka dla snajperów (...) jest prof. dr hab., inż. Jerzy A. Ejsmont:

- prof. Politechniki Gdańskiej,kierownik Zakładu Pojazdów Wydziału Mechanicznego PG

- poza mechaniką wykłada m.in. BROŃ I BALISTYKĘ, TECHNIKI PRZETRWANIA

- od lat szkoli snajperów wojskowych i policyjnych w PL i UE

- jest wielokrotnym medalistą i zwycięzcą zawodów ,,LONGSHOT", ,,Sniper Mission", ,,Tactical Sniper", a także jest nadal czynnym strzelcem sportowym.

Publikację tę kierujemy przede wszystkim do strzelców sportowych, snajperów, strzelców wyborowych wojska i policji, myśliwych oraz osób interesujących się bronią palną. Równocześnie publikacja weszła już do kanonu lektur obowiązkowych na kierunkach uczelni z wykładanymi przedmiotami dotyczącymi obronności, balistyki oraz na profesjonalnych kursach strzeleckich, jako główny podręcznik balistyki.

Informacje dodatkowe o Balistyka dla snajperów. Praktyczny poradnik:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN