Bajki o pomaganiu z serii: Mądra Sowa opowiada

„Mądra Sowa opowiada” to seria książeczek przeznaczonych dla najmłodszych czytelników.

W każdej książeczce z tej serii znajduje się sześć krótkich bajeczek o zbliżonej tematyce, które można czytać dzieciom przed snem, ale i mogą być doskonałym wstępem do rozmowy z pociechą na ważne tematy, np. przyjaźni, pomagania czy szczęścia.

„Bajki o pomaganiu” uwrażliwiają małego czytelnika, uczą empatii i zwracają uwagę na konieczność niesienia pomocy innym w różnych sytuacjach. Ciepłe i przyjazne dziecku ilustracje zachęcają do zatrzymania się przy lekturze na dłużej.

Odbiorcy:
– dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym,
– rodzice, którzy wprowadzają dziecko w świat wartości i emocji.

Dlaczego warto nabyć tę książkę?
– każda opowiastka zawiera elementy wychowawcze dotyczące relacji w najbliższym otoczeniu,
– wspomaga rozwój dziecka, uwzględniając jego możliwości,
– przyjazna dziecku szata graficzna rozbudza wyobraźnię.

Informacje dodatkowe o Bajki o pomaganiu z serii: Mądra Sowa opowiada:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2016-03-18
ISBN: 978-83-7971-446-9

Kup książkę Bajki o pomaganiu z serii: Mądra Sowa opowiada

Bajki o pomaganiu z serii: Mądra Sowa opowiada - opinie o książce

Pouczająca książka dla dzieci. Bajki pokazują wartość pomocy, mówią o zaufaniu. Znajdziemy też przykłady, gdzie nie każdy potrzebuje pomocy, gdzie niektórzy chcą wykorzystać naiwność i dobre serce. Polecam.

The Pied Piper of Hamelin
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - The Pied Piper of Hamelin

This book and tape collection is a series of popular tales retold in lively, natural language. Graded into four levels of difficulty, the range is particularly...

Wczesna interwencja i wspomaganie rozwoju u dzieci z chorobami genetycznymi
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki -  Wczesna interwencja i wspomaganie rozwoju u dzieci z chorobami genetycznymi

We współczesnym, wysoko rozwiniętym świecie, zaburzenia rozwoju o różnej etiologii dotyczą około 3% populacji dzieci. W ostatnich latach zaszły duże zmiany...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk