Arka Noego. Kolorowanka kreatywna z naklejkami

Chcesz opowiedzieć swojemu dziecku o Panu Bogu, ale nie wiesz, jak się za to zabrać? Książka, którą trzymasz w rękach, otworzy przed nim barwny świat biblijnej historii o Noem - człowieku, który nie bał się odpowiedzieć na głos z Nieba. Choć czasem wydaje się, że jest to jedynie opowieść o strasznej katastrofie i zagniewanym Stwórcy, w rzeczywistości jest inaczej - najważniejsze są tu miłość Pana Boga, wiara człowieka i nadzieja dla całego świata.

Informacje dodatkowe o Arka Noego. Kolorowanka kreatywna z naklejkami:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2016-12-11
ISBN: 978-83-277-1210-3
Tytuł oryginału: Arka Noego. Kolorowanka kreatywna z naklejkami

Kup książkę Arka Noego. Kolorowanka kreatywna z naklejkami

Arka Noego. Kolorowanka kreatywna z naklejkami - opinie o książce

Rozmowa z dziećmi w wieku 2- 5 lat na temat Biblii jest inna, ponieważ rozmawiają o niej często na lekcjach religii w przedszkolu, poznają ją bliżej dzięki rysunkom, opowiadaniom związanych z Panem Bogiem.

Jedną z takich opowieści jest Arka Noego, która jest opisana w przedstawionej opowieści przez Jacka Siepsiaka SJ z ilustracjami Anity Graboś wydanej przez Wydawnictwo Wam.

Kolorowanka kreatywna z naklejkami w środku stanowi dodatkowy element pozwalający dzieciom jak zwierzątka wyglądają z bliska i postać Noego, twórcy Arki. Dzieci poznają dzięki tej kolorowance świat dobra, utrwalona zostanie w ich dziecięcym świecie pamięć wzrokowa – przejrzystość, staranność wykonanych ilustracji.

Dzieci dowiedzą się, czytając tekst Jacka Siepsiaka SJ, w jaki sposób Noe zbudował Arkę, czy ktoś mu podpowiedział, czy sam podjął decyzję o jej budowie.

Ilustracje wykonane przez Anitę Graboś poruszą w dzieciach wyobraźnię i same będą próbowały namalować postacie zwierzątek z Arki Noego. W Arce Noego wszystkie zwierzątka znalazły swój dom na czas potopu. Arka Noego.

Kolorowanka kreatywna z naklejkami to bardzo dobra pozycja dla dzieci, które chcą poznać bliżej historie biblijne z rysunkami i tekstem, który jest w zrozumiały dla nich. Pokochają Arkę i postać Noego.

Arka Noego to dom dla wszystkich i właściwie każdy z nas – dzieci, dorośli, starsi, zwierzęta może znaleźć schronienie.

Oprawa miękka z Arką Noego, która jest umieszczona w tle.

Zapraszam dzieci w wieku 2 - 5 do pokolorowania tego świata Arki Noego, który jest jej wart zapoznania na łamach 32 stron.