Ania (film + książka)

Inspirująca historia Anny Przybylskiej – odważnej, kochającej życie i spełniającej marzenia dziewczyny z Gdyni – dziewczyny o twarzy anioła i charakterystycznym głosie, znanej m.in. z roli Marylki z serialu „Złotopolscy” oraz z ról w filmach „Ciemna strona Wenus”, „Kariera Nikosia Dyzmy”, „Sęp” czy „Bilet na Księżyc”.

Informacje dodatkowe o Ania (film + książka):

Data wydania: 2022 (data przybliżona)
Kategoria: Muzyka, film
ISBN: b.d.

Tagi: film kino Film i kino filmy na faktach filmy biograficzne

Kup książkę Ania (film + książka)

Ania (film + książka) - opinie o książce

Avatar użytkownika - Booka_Boo
Booka_Boo
Przeczytane:2023-04-20, Ocena: 3, Przeczytałam, Mam, Ukończone w roku 2023, Film + książka,

Film dokumentalny, który w ubiegłym roku poruszył serca polskich widzów, i pozwolił przypomnieć sylwetkę jego głównej bohaterki - Anny Przybylskiej, pokazać jakim była człowiekiem. Film, który jest drugim tak dobrym wspomnieniem o tej aktorce, zaraz po biografii "Ania" Grzegorza Kubickiego i Macieja Drzewickiego.

Co znajdziemy w tym dodatku do filmu? Kilka wypowiedzi aktorów i twórców filmu, którzy wspominają tę aktorkę, spis twórców i osób występujących w tym dokumencie, notkę mówiącą nam o czym jest film, krótką notkę biograficzną Ani Przybylskiej. Sporo ładnych, barwnych fotografii przedstawiających Anię w różnych momentach jej życia (kilka z dzieciństwa, kilka kadrów z produkcji filmowych i tym podobne). Bardzo niewiele, bo nie trzeba wiele. Wystarczy obejrzeć ten film i po tym seansie wie się wszystko, co trzeba wiedzieć: jaką Ania Przybylska była matką, jaką była osobą i jak bardzo jej brakuje wśród nas.

Ocena książki: 5/10
Ocena filmu: 8/10

Opinia opublikowana na moim blogu:

Pakiet Archer 3 opowiadania/Trzech panów w łódce/Zabójczy uśmiech
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Pakiet Archer 3 opowiadania/Trzech panów w łódce/Zabójczy uśmiech

Nośnik: 2 x 3CD, 1 x 1CD/MP-3. W zestawie znajdują się trzy ksiązki audio:1. Jeffrey Archer "Trzy opowiadania do słuchania" 3CD. Czyta: Andrzej...

Moja encyklopedia. Sport
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Moja encyklopedia. Sport

Prezentujemy wyjątkową Encyklopedię Sportu. Dla wielu młodych ludzi sport jest czymś więcej niż pasją, jest sposobem na życie! Dlatego też warto przekuwać...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;