Algorytmy, struktury danych i techniki programowania. Wydanie IV

Podstawowy podręcznik do nauki algorytmiki

Przystępne wprowadzenie do algorytmiki Bez zbędnej teorii Gotowe rozwiązania w C++

Oto kolejne wydanie sprawdzonej i cenionej przez programistów, wykładowców oraz studentów książki, będącej podstawowym podręcznikiem do nauki algorytmiki. W pierwszej kolejności autor zapozna Cię z elementarnymi zagadnieniami z tej dziedziny oraz wyjaśni, skąd bierze się tak szybki postęp w tej dyscyplinie nauki. Podczas dalszej lektury poznasz takie pojęcia, jak rekurencja, analiza złożoności oraz algorytmy sortowania i przeszukiwania czy algorytmy numeryczne. Szybko opanujesz metody optymalizacji algorytmów, sposoby kodowania i kompresji danych oraz elementy algorytmiki grafów. Przedstawione w książce algorytmy zilustrowane zostały przykładowymi kodami źródłowymi w C++ , ułatwiającymi zrozumienie poznawanych zagadnień. Przejrzysta forma, praktyczne przykłady oraz przystępny język sprawiają, że książka ta pozwala szybko, a także bezboleśnie opanować zarówno algorytmy, jak i struktury danych oraz najlepsze techniki programowania.

Historia algorytmiki Wykorzystanie rekurencji Analiza złożoności algorytmów Algorytmy sortowania Algorytmy przeszukiwania Przeszukiwanie tekstów Struktury danych i ich implementacja Optymalizacja algorytmów Zaawansowane techniki programowania Wykorzystanie grafów Wprowadzenie do sztucznej inteligencji Kodowanie i kompresja danych Algorytmy numeryczne Poradnik kompilacji i uruchamiania programów (GCC, DevC++, Microsoft Visual C++ Express Edition).

Szybko i bezboleśnie opanuj wszystkie zagadnienia algorytmiki!

Informacje dodatkowe o Algorytmy, struktury danych i techniki programowania. Wydanie IV:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2009-10-20
Kategoria: Poradniki
ISBN: 832462306X

Kup książkę Algorytmy, struktury danych i techniki programowania. Wydanie IV

Algorytmy, struktury danych i techniki programowania. Wydanie IV - opinie o książce

MS Office 2013/365 PL w biurze i nie tylko
Piotr Wróblewski0
Okładka ksiązki - MS Office 2013/365 PL w biurze i nie tylko

Poznaj najważniejsze możliwości pakietów Microsoft Office 2013 i Microsoft Office 365! Naucz się sprawnie korzystać z narzędzi nowej wersji MS Office Stwórz...

Zarządzanie projektami z wykorzystaniem darmowego oprogramowania
Piotr Wróblewski0
Okładka ksiązki - Zarządzanie projektami z wykorzystaniem darmowego oprogramowania

Zarządzaj projektami darmowymi narzędziami! Jak rozpocząć projekt? Jak skutecznie doprowadzić go do końca? Jakie narzędzia warto wykorzystać? Zarządzanie...