Ale faza! Życie pod napięciem

"Pomyśleliśmy sobie, że jeżeli elektryk będący prezydentem mógł napisać książkę, to dlaczego my nie możemy tego uczynić" - piszą autorzy książki "Ale faza! Życie pod napięciem", Adam Maniura i Rafał Szymkowiak. Przypominamy, że Adam Maniura jest autorem związanym z naszym wortalem, w dziale TV dostępny jest obszerny, kontrowersyjny wywiad z katechetą. Zarówno książkę, jak i film serdecznie Państwu polecamy. Tymczasem oddajmy dalej głos autorom opowiadającym o swym dziele: "Pracując w swoim zawodzie mieliśmy do czynienia z prądem i kabelkami. To doświadczenie uzmysłowiło nam, że gołym okiem nie da się zobaczyć prądu, ale można zobaczyć jego działanie lub gwiazdki w oczach gdy ktoś włoży rękę tam gdzie nie trzeba. Podobnie jest z Bogiem i ze światem przez Niego proponowanym. Dlatego wielu ludzi podchodzi do życia duchowego dość sceptycznie. Bywają i tacy, którzy wprost mówią, że w dzisiejszym zwariowanym świecie nie da się prowadzić życia duchowego. Chcielibyśmy zaprzeczyć tej tezie i pokazać, że życie ideałami chrześcijańskimi jest możliwe i to nie tylko dla zakonnika, ale także dla ojca rodziny. Chcemy udowodnić, że życie z Bogiem jest możliwe i daje niesamowitego "kopa" może nawet większego niż porażenie prądem. Doszliśmy do wniosku, że jako wierzący w Boga, tylko wtedy nie będziemy "kopciuchami", gdy odkryjemy, jak wielkie bogactwo kryje się w chrześcijaństwie. Książka, którą trzymasz w ręce jest próbą podzielenia się doświadczeniem zdobytym w czasie zmagań o dobre życie. Znajdziesz w niej odpowiedzi na pytania o powołanie, modlitwę, spowiedź i o inne ważne elementy życia chrześcijańskiego. Niech to będzie dla ciebie świadectwo dwóch "facetów" , którzy nie lubią marazmu życiowego i starają się wykorzystać każdą sekundę życia tak, aby było ono piękne, dobre i prawdziwe."

Informacje dodatkowe o Ale faza! Życie pod napięciem:

Ale faza! Życie pod napięciem - opinie o książce

Avatar użytkownika - owuwu
owuwu
Przeczytane:2013-03-11, Ocena: 6, Przeczytałam, czytam regularnie w 2013 roku,
Dobra książka dla chcących coś zmienić w swoim życiu. Świadectwa dwóch różnych facetów- elektryka i zakonnika dają dużo do myślenia. Często do niej wracam.
Kiedyś na pewno sięgnę po tę lekturę
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;