Absolutnie prawdziwy dziennik

Błyskotliwa opowiesc o dojrzewaniu i sile przyjazni, która zrecznie przeplata zabawne tresci z odrobina zadumy nad ludzkim losem

Nastoletni Arnold Spirit wiedzie nudne zycie w zabiedzonym rezerwacie Indian Spokane, rysujac karykatury, dowcipne historyjki komiksowe i wspolnie ze swoim rowiesnikiem, przyjacielem o imieniu Rowdy, komentuje przesmiewczo codzienne sprawy. Kiedy jeden z nauczycieli namawia Arnolda, aby koniecznie zaczał dazyc do lepszej przyszłosci i uciekł od otaczającej go beznadzei, Arnold przenosi sie do szkoły w miescie i natychmiast staje sie wyrzutkiem we własnej społecznosci oraz dziwadłem wsród nowych znajomych.

Arnold przezywa typowe rozterki nastolatka, czasami odnosi triumfy, kiedy indziej zas ponosi porazki, a jego dziennik staje sie uniwersalną kronika dorastania chłopca, ktory probuje przeciwstawic sie losowi.

Jedna z najlepszych powiesci młodziezowych XXI wieku wg ,,Time'a", ,,Glamour", Amazona, Buzzfeed, NPR, uzytkowników portalu Goodreads i wielu innych.

Informacje dodatkowe o Absolutnie prawdziwy dziennik:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2016-06-30
Kategoria: Dla młodzieży

Kup książkę Absolutnie prawdziwy dziennik

Absolutnie prawdziwy dziennik - opinie o książce

Absolutnie prawdziwy pamiętnik
Sherman Alexie0
Okładka ksiązki - Absolutnie prawdziwy pamiętnik

Błyskotliwa opowieść o dojrzewaniu nastolatka w indiańskim rezerwacie i sile przyjaźni, która zręcznie przeplata zabawne treści z odrobiną zadumy nad ludzkim...