Książka zawiera przepisy na proste dania kuchni polskiej, takie jak krupnik, bigos, pierogi które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę. Klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czarnecki pisał przed laty: tak mi się bowiem zdawało, żebyś wprzódy skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdziesz apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2013-11-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 144
Od śledzi w śmietanie, pasztetu z zająca i białej kiełbasy, poprzez żurek, nadziewaną indyczkę i duszoną pręgę wołową, do mazurków i bab, czyli siedemdziesiąt...
Teksty najpiękniejszych kolęd oraz tradycyjne przepisy kuchni polskiej na wigilijna nutę....
Chcę przeczytać,