Książka zawiera przepisy na proste dania kuchni polskiej, takie jak krupnik, bigos, pierogi które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę. Klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czarnecki pisał przed laty: tak mi się bowiem zdawało, żebyś wprzódy skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdziesz apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2013-11-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 144
Sałatka szopska, rucola z migdałami, zielony groszek z sezamem, krewetki z awocado, Cezar, makaron w trzech kolorach - to tylko niektóre z przeszło siedemdziesięciu...
Od agrestówki, absyntu i alaszu do żubrowki i żurawinówki, czyli ponad 200 przepisów na nalewki domowe według starych, sprawdzonych receptur......
Chcę przeczytać,