Logo wydawnictwa - Muza

Książki wydawnictwa

Okładka - Zgrywa
Zgrywa
Crusie Jennifer

Matylda Goodnight to kobieta z przeszłością. Odziedziczyła po przodkach prowadzoną przez rodzinę od pokoleń galerię oraz pewną tajemnicę, dla której gotowa jest zrobić prawie wszystko, nawet włamać się nocą...czytaj dalej

Okładka - Nasze sprawy
Nasze sprawy
Noble Elizabeth

Harriet, Nicole, Polly, Susan i Clare spotykają się raz w miesiącu, żeby przy kieliszku dobrego wina podyskutować o ostatnio przeczytanych książkach. Chociaż są tak różne jak powieści, o których rozmawiają...czytaj dalej

Okładka - Węzeł Leto
Węzeł Leto
Marina Warner

Autorka buduje w obrębie trzech trzech rzeczywistości , od czasów starożytnych przez dziewiętnasty wiek do współczesności, spójną konstrukcję fabularną, w której, ku zaskoczeniu czytelnika, nieoczekiwanie splatają...czytaj dalej

Okładka - Kraków w 3 dni
Kraków w 3 dni
Ormicka Urszula

W przewodniku znajdziemy opis najważniejszych zabytków, pomników, muzeów, parków, wykaz hoteli, restauracji, dyskotek i pubów oraz informacje praktyczne ułatwiające poruszanie się po mieście....czytaj dalej

Okładka - Najpiękniejsze polskie szczyty
Najpiękniejsze polskie szczyty
Kurbacz Janusz

20 najpiękniejszych szczytów górskich, najciekawsze trasy turystyczne, wybrane drogi taternickie, baza noclegowa....czytaj dalej

Okładka - Wok - 365 szybkich, świeżych i smakowitych dań
Wok - 365 szybkich, świeżych i smakowitych dań
Niola Graimes

Miękkie mięso i delikatne ryby, chrupiące warzywa, wszystko wyraźnie pikantne, intensywnie pachnące - oto co najlepsze w daniach przygotowywanych w woku. Zarówno wówczas, kiedy chcesz podać lekki posiłek, jak...czytaj dalej

Okładka - Doskonałe sałatki
Doskonałe sałatki
Nikolay Peter

Współczesna gospodyni przywiązuje dużą wagę do świeżości potraw. Sałatki w ich barwnej różnorodności stanowią tu ważny element. Jednocześnie żadna inna potrawa nie stwarza takiego pola dla własnej inwencji...czytaj dalej

Okładka - Zimne przekąski
Zimne przekąski
Pfliegner Ingo

Nauka gotowania już od dawna przestała być obowiązkiem. Gotowanie we własnej kuchni stało się czymś więcej niż tylko hobby. Jest ono prawie filozofią, osobistym stosunkiem smakosza do jedzenia, picia i rozkoszy...czytaj dalej

przesuń
Użytkownik Kiedy został fanem
CicheBaBum 2016-09-13 21:42:12

Zobacz także

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;
Zły Samarytanin
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak
Kobiety naukowców
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy