Świąteczne książki potrafią niesamowicie wprowadzić w grudniowy klimat, a my nie mogliśmy się powstrzymać i już jedną przeglądamy od dłuższego czasu.
Wielka świąteczna wyszukiwanka to zbiór różnych scenek, w których musimy odszukać dane przedmioty, dodatkowo oczywiście mamy piękną historię do przeczytania. Pierwszy obrazek to wieczorne niebo, aniołki zbierają listy zostawione przez dzieci na parapetach, żeby dostarczyć je Mikołajowi. Dalej mamy fabrykę świętego Mikołaja, oj ile się tutaj dzieje, pracowite skrzaty spisują na tablicy zabawki, które wymarzyły sobie dzieci i poprosiły o nie w listach. Następnie mamy pokazaną kuchnię, gdzie aniołki i skrzaty wypiekają pyszne ciasteczka, są one w kształcie gwiazdek, serduszek, a nawet jest cała piernikowa chatka. Oczywiście mamy też scenkę z ubierania choinki, dobrze, że aniołki mają skrzydełka, to nie ma problemu z zawieszeniem osób blisko czubka, nawet gwiazdka na samym szczycie to nie problem. Przechodząc dalej mamy śpiącego świętego Mikołaja, ale jak to? Mikołaj nie może spać, musi szybko wstawać i rozwozić grzecznym dzieciom prezenty. Ostatnia strona jest pełna miłości i radości, dzieci uśmiechnięte bawią się zabawkami, a aniołki częstują się wzajemnie pysznymi pierniczkami.
Jaka ta książka jest wspaniała, niby ma mało tekstu, ale tak dużo grafiki, że historia opowiada się sama, za każdym razem, gdy się w nią zanurzam, pragnę, żeby była już końcówka grudnia. To niesamowite jak wiele emocji wywołuje w nas święto Bożego Narodzenia, ono jest takie wyjątkowe i każdy czeka na ten okres z niecierpliwością, czas spędzony z rodziną wśród tak pięknych ozdób i pachnących potraw jest czymś najpiękniejszym w życiu.
Bardzo polecam wam te wyszukiwanke, jest tak pełna szczegółów, że oglądanie każdej strony zajmuje bardzo dużo czasu i można cudownie spędzić czas ze swoimi dziećmi.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-10-09