Zapraszam Cię na wyprawę do Teksasu. Przed Tobą kolejne, niesamowite przygody, które przeżyjesz wraz z grupą Jeźdźców Hangera. Przygody trzymające w napięciu, sprawiające, że nieraz ciarki wędrują po plecach. Daj się zanurzyć w niezwykłą atmosferę Dzikiego Zachodu. Wystarczy, że sięgniesz po trzeci tom tej niezwykłej serii autorstwa Karen Witemeyer.
Czy zwykłe zlecenie odnalezienia złodzieja krów, może odmienić życie, jednego z jeźdźców Hangera? Czy może sprawić, że na jego drodze stanie kobieta jego życia? Czy zanim to się stanie będzie musiał stoczyć walkę na śmierć i życie? Kim stanie się dla niego chłopiec, u którego złość na cały świat dominuje w jego młodym życiu? Co ją spowodowało? Odpowiedzi na te liczne, aczkolwiek intrygujące pytania, tylko na kartach książki.
Przed Wami bowiem niezwykle wciągająca historia o odwadze, o miłości, o wartości przyjaźni i o tym co w życiu człowieka powinno być najważniejsze.
Powieść przesycona wiarą w Boga (gdyż bohaterowie często się do niej odwołują) jednak podana w tak delikatny i subtelny sposób, iż nie rani uczuć ani tych wierzących czytelników, ani tych którzy w Boga nie wierzą.
Niesamowite pościgi, pojedynki, walka z żywiołem i niepowtarzalna atmosfera Dzikiego Zachodu sprawią, iż jest to idealna pozycja dla miłośników westernów i dobrej literatury.
Dla tych zaś, którzy westernów nie lubią, ale cenią sobie literaturę ze szczyptą miłości i wartkiej akcji będzie to pozycja, z którą miło spędzą czas.
Grace Mallory odnalazła schronienie w kobiecej kolonii Harper’s Station. Kiedy jednak okazuje się, że prześladowca wie o jej miejscu zamieszkania...
"Kobieta, by być silna, nie potrzebuje mężczyzny" tego nauczyły Emmę Chandler jej waleczne ciotki. Kierując się tym przekonaniem, założyła żeńską osadę...