Recenzja książki: Soft And Graceful

Recenzuje: Anitka_170

„-Czego chcę? - powtórzyłam powoli.- Chyba tego, żeby ludzie dowiedzieli się, jak to jest przeżywać tortury, przez cały czas rozpaczliwie pragnąc czegoś, czego pragnąć nie powinni”.

Grace nie jest małą dziewczynką, którą było nam dane poznać w innej historii. To piękna i młoda kobieta, która doskonale wie, czego chce i do tego dąży. Nauka w prestiżowej szkole baletu nie jest łatwą sprawą. Podczas ostatniego roku zaczyna dostrzegać pewne rzeczy, które rzucają zupełnie inne światło na otaczającą rzeczywistość.

Czy w tym wszystkim jest miejsce na miłość?

Nie mogłam przejść obojętnie obok nowej książki autorki, które są dla mnie takimi komfortowymi pozycjami. Przy nich zawsze tracę poczucie czasu i przeżywam wszystko z bohaterami tak jakbym to ja była tam wraz z nimi.

Weronika potrafi stworzyć unikalny klimat w swoich powieściach, łącząc pasję tańca z miłosnymi rozterkami. Ciekawa byłam, co tym razem wymyśliła. I po lekturze książki stwierdzam, że było warto dać się porwać relacji Grace i Ilana.

Wraz z naszymi bohaterami przeżywamy chwile pełne pożądania i wzajemnej fascynacji. Nie da się tego opisać, to trzeba poczuć. Rozdziały z perspektywy obu z postaci bardzo mi się podobały. Lubię, jak mają swój czas, aby opowiedzieć nam swoje myśli i uczucia.

„Imponowała mi swoją mądrością, przebiegłością i niewyobrażalnym pięknem. Wszystkim. Sprawiała, że potykałem się i upadałem. Każdego dnia coraz bardziej”.

Nie da się odłożyć książki na bok. Jak już zaczęłam czytać, to nie mogłam przestać, dlatego przeczytałam ją na raz. Styl autorki bardzo mi przypasował, więc nie było z tym problemu.

Miłym akcentem było pojawienie się Willow i Victora bohaterów z innej dylogii autorki. Fajnie jest wiedzieć co dzieje się u innych po zakończeniu ich historii.

Nie pozostaje mi nic innego jak bardzo polecić Wam książkę. Dajcie się jej oczarować.

Kup książkę Soft And Graceful

Zobacz opinie o książce Soft And Graceful
Książka
Soft And Graceful
Weronika Schmidt
You soften me
Weronika Schmidt0
Okładka ksiązki - You soften me

Taniec od najmłodszych lat był największą pasją Willow Andrews. Dziewczyna od samego początku trenowała z najlepszym przyjacielem, a teraz - w wieku 19...

Obiecałem ci gwiazdy
Weronika Schmidt0
Okładka ksiązki - Obiecałem ci gwiazdy

Maddy i Noah połączyła w dzieciństwie niezwykła przyjaźń. Wyjątkowa więź pozostała w ich sercach pomimo czterech lat rozłąki.Kiedy w ostatniej klasie liceum...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;