Recenzja książki: Powrót celebryty

Recenzuje: lalkabloguje

Kiedy pojawiła się kontynuacja "Celebryty" z przyjemnością chciałam ja przeczytać. Trochę musiała swoje poleżeć, ale mam nadzieje, że ten rok czytelniczo będzie lepszy. Czy dalsze losy Marceliny i Daniela były tak samo ekscytujące niż pierwsza część?

Marcelina po rozstaniu z Danielem nie potrafi ułożyć sobie życia tak jakby chciała. Przede wszystkim każdy facet, z jakim się wiąże nie jest Danielem i sama czuje, że będzie jej trudną pokochać kogoś tak jak jego. Jej kariera rozwinęła się a ona sama marzy o wakacjach. Kiedy dostaje propozycje poprowadzenia programy i dowiaduje się kto będzie jej współtowarzyszył początkowo odmawia. Jednak szybko dochodzi do wniosku, że musi stawić czoła swoim lękom i albo wyjdzie cało z tego wszystkiego, albo znowu będzie leczyć rany. Czy wszystko pójdzie po jej myśli?

Daniel nigdy nie przestał kochać Marceliny. W pewnym momencie coś poszło nie tak a on sam chciał jej dać przestrzeń. Tyle że znowu emocje wzięły gorę i oboje nie zrozumieli się nawzajem. Marcelina i Daniel to mieszanka wybuchowa i oboje dużo mówia zanim pomyślą o konsekwencjach. Daniel dzięki programowi chce odzyskać Marcelinę, ale zapomniał powiedzieć o pewnym szczególe. Gdy wyjdzie on na jaw jego plany posypią się jak domek z kart. Czy mimo to spełni swoje marzenie?

Fabuła książka świetnie wykreowana. Tyle atrakcji w jednej książce. Do tego tyle opisów pięknej i mało znanej Sardynii, ciekawi ludzie i wątki, które namieszają w planach. Daniel zmienił się i choć nie zawsze działa jak trzeba to czuć,że kocha Marcelinę. Z klei ona sama, mimo że dojrzała dalej działa pod wpływem emocji. Kiedy następuje kryzys i coś idzie nie tak woli się odizolować i uciec. To często powoduje jeszcze większe kłopoty w relacji tej dwójki.

Postacie świetnie wykreowane, pełne temperamentu, emocji i pasji. Dodatkowym atutem są poboczni bohaterowie, którzy tworzą tło, bez którego ta historia nie byłaby taka intrygująca. Do tego moment, które wyciskają łzy śmiechu i te gorące, które zadowolona wielbicieli erotyki. Do tego opisu Sardynii, ciekawostki, to jak opisuje autorka lokalne zwyczaje i jedzenie tworzy niesamowity klimat.

Czy Marcelina i Daniel odnajdą swoje szczęście? Czy wyjaśnią sobie wszystkie nieścisłości, podziela wątpliwościami i pozbędą się problemów? A może znowu będą bawić się w kotka i myszkę obiecując sobie coś, czego nie potrafią spełnić? A może dojrzali do związku i w końcu pogodzą swoje temperamenty? No i tu mamy klops bo autorka zakończyła książkę w takim momencie, że chce poznać resztę historii. I tu mam dobra i "złą" wiadomość. Jest część trzecia ale ona jest zupełnie inna i będziecie zaskoczeni gdy sięgnięcie po "Święta z celebrytą" Osobiście polecam nie czekać i czytać wszystkie trzy po kolei.

Kup książkę Powrót celebryty

Zobacz opinie o książce Powrót celebryty
Autor
Książka