"Ten błysk w oku. Ten cholerny błysk w oku. To od niego wszystko się zaczęło. I z nim wszystko się skończyło."
"Próba samobójcza nie jest czymś, czym można się chwalić na prawo i lewo. Jest wyrazem bezdennej rozpaczy - śmierć wydaje się jedynym wyjściem. Jest krzykiem bezsilności, który może skończyć się tragicznie, jeśli nie zostanie w porę usłyszany."
"- Największy ból może przynieść największe szczęście. Trzeba mieć jednak wiele odwagi, żeby pójść za głosem serca i zawalczyć o swoją przyszłość."
Ta książka należy do tych emocjonalnych, która rozwala serce na kawałki i na długo zostaje w pamięci.
Autorka stworzyła taką historię, że nie można się od niej oderwać. Dwie główne postaci - Elsa i Alex, zbłąkane dusze i naznaczone przez okropną przeszłość. Los stawia ich sobie na drodze, i choć ciężko zaufać drugiemu człowiekowi, coś się między nimi rodzi. Tylko czy przetrwają trudności jakie przed nimi się pojawią?
Czytałam tę książkę w ogromnym napięciu i oczekiwaniu. Nie spodziewałam się takich zwrotów akcji, a osoby poboczne bardzo polubiłam, oprócz jednej, której nie da się lubić, ale musiała tu być.
Ta historia pokazuje jak wiele bólu możemy znieść, tego fizycznego i psychicznego. Że czasem wystarczy iskra by zacząć wszystko od nowa, ten moment, w którym jednak czujemy, że możemy odrodzić się ponownie. I że potrzeba ogromnych pokładów determinacji i zaufania. Polecam
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2023-06-15
Język oryginału: Polski
Anna Niezgódka
Iris przez wiele lat zmagała się z presją toksycznego środowiska. Jednak gdy w końcu kontrolująca matka znika z jej życia, kobieta podejmuje decyzję o rozwodzie...