Zanim wystygnie kawa

Dajcie zaprosić się dziś do niezwykłej tokijskiej kawiarni, która zachwyca swoim przyjemnym klimatem retro. Kawiarni z grubymi słupami i drewnianą belką w kolorze kasztanów. Z jasnobrązowymi ścianami, na których wiszą trzy duże zabytkowe zegary, a cały lokal ma odcień sepii.

Dajcie się zaprosić w krótką podróż do przeszłości. Może zanim wystygnie kawa uda nam się wrócić?

Prosta, a ujmująca. Prosta, a poruszająca. Prosta, a niewiarygodnie do mnie przemawiająca książka. Spokojna. Niebanalna. Niepozorna. Delikatna. Subtelna.

Cztery historie. Każda niosąca przesłanie. Konfrontacja z przeszłością nigdy nie jest łatwa. Ale czy warto do niej wracać? Teraźniejszości i tak nie można zmienić. Można jednak żyć tak, by nie żałować niewypowiedzianych słów. To, co ważne można powiedzieć teraz. Teraz jest na to czas i miejsce.

Ta prosta w swojej formie lektura ujęła mnie swoim zwyczajnym wydźwiękiem. I w tym tkwi właśnie jej urok. W zwyczajności, prostocie i finezji. W ukazaniu relacji międzyludzkich, z których każdy z nas może wyciągnąć swoje wnioski. Ja już swoje wyciągnęłam. Może Ty również się skusisz?

Informacje dodatkowe o Zanim wystygnie kawa:

Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2022-07-13
Tytuł oryginału: Before the Coffee Gets Cold
Dodał/a opinię: Olga Majerska

Tagi: Współczesna proza literacka

Zobacz opinie o książce Zanim wystygnie kawa

Kup książkę Zanim wystygnie kawa

Teraźniejszość się nie zmieniła. To te dwie osoby się zmieniły. Zarówno Kohtake, jak i Hirai powróciły do teraźniejszości z odmienionym sercem.

Niezależnie od tego, z jakimi trudnościami zmierzą się ludzie, zawsze odnajdą w sobie siłę, by je przezwyciężyć. Potrzeba do tego tylko serca.

Więcej cytatów z tej książki

Zanim się pożegnamy. Zanim wystygnie kawa Tom 4
Toshikazu Kawaguchi0
Okładka ksiązki - Zanim się pożegnamy. Zanim wystygnie kawa Tom 4

Czwarta część bestsellerowej serii ,,Zanim wystygnie kawa"! Historie o pożegnaniach, rozstaniach i magicznej kawiarni Funiculi Funicula, którą otacza aura...

Zanim zapomnimy o życzliwości. Zanim wystygnie kawa Tom 5
Toshikazu Kawaguchi0
Okładka ksiązki - Zanim zapomnimy o życzliwości. Zanim wystygnie kawa Tom 5

Międzynarodowy bestseller, który pokochali także polscy czytelnicy - ponad 6 milionów sprzedanych egzemplarzy! Tym razem Kawaguchi przypomina o sile życzliwości...