Z tej strony Sam

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki:

Siedemnastoletnia Julie ma dokładnie zaplanowaną przyszłość — wyprowadza się z małego miasteczka ze swoim chłopakiem Samem, uczęszcza do college'u w mieście, spędza lato w Japonii. Ale potem Sam umiera. I wszystko się zmienia. Załamana Julie opuszcza jego pogrzeb, wyrzuca jego rzeczy i próbuje wszystkiego, by zapomnieć o nim i tragicznej śmierci. Ale wiadomość, którą Sam zostawiła w swoim roczniku, przywołuje wspomnienia. Zdesperowana, by jeszcze raz usłyszeć jego głos, Julie dzwoni na komórkę Sama, żeby odsłuchać jego pocztę głosową. I Sam podnosi słuchawkę. W cudownym zbiegu okoliczności Julie otrzymuje drugą szansę na pożegnanie. Połączenie jest tymczasowe. Ale słysząc głos Sama, znów się w nim zakochuje, a z każdym telefonem trudniej jest pozwolić mu odejść. Jednak utrzymywanie w tajemnicy jej nieziemskich rozmów z Samem nie jest łatwe, zwłaszcza gdy Julie jest świadkiem cierpienia rodziny Sama. Nie mogąc stać z boku i patrzeć, jak cierpią ich ukochani, Julie jest rozdarta między wyjawieniem prawdy o swoich telefonach z Samem a zaryzykowaniem ich związku i utratą go na zawsze.

"Jesteś najlepszym, co mnie spotkało. Kiedy myślę o swoim życiu, myślę o tobie jesteś dla mnie całym światem. Któregoś dnia może stanę się tylko małym skrawkiem twojego. Mam nadzieję, że zachowasz ten skrawek."

Piękna i niezwykła historia z elementami nadprzyrodzonymi, które łączą się z realistycznym przedstawieniem żałoby po stracie bliskiej osoby.

Autor pokazuje, że każdy żałobę przechodzi inaczej od gniewu po wyparcie czy przez wspominanie wspólnych chwil oraz różne ceremonie.

Historia Sama i Julie niesie w sobie wiele emocji, które przejawiają się łzami u czytelnika, a wzruszające zakończenie pokazuje ból pożegnań i to jak kruche jest nasze życie a wspomnienia, które mamy w sobie należy pielęgnować.

Gorąco polecam.

Dziękuję wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #polskiebookstagramy #bookstagrampl

Kup książkę Z tej strony Sam

Kiedy był tu Haru
Dustin Thao0
Okładka ksiązki - Kiedy był tu Haru

Nowa powieść autora bestsellerowego ,,Z tej strony Sam" Po śmierci najlepszego przyjaciela Eric Ly tworzy w głowie wymyślone scenariusze, chcąc uciec...

Kyle
T.M. Piro