To, co musimy utracić

Inne wydania:

„To, co musimy utracić, czyli miłość, złudzenia, zależności niemożliwe od spełnienia oczekiwania, których każdy z nas musi się wyrzec, by móc wzrastać” Judith Viorst to książka bardzo potrzebna dla wszystkich. W naszym życiu nieomal każdego dnia mierzymy się ze stratą już od najmłodszych lat naszego życia. Strata oczywiście w każdym wieku przybiera inną formę, jak również zmieniają się elementy, które tracimy. Wielu z nas kojarzy stratę przede wszystkim ze śmiercią, gdy odchodzi od nas ktoś bliski, tracimy go na zawsze. Niemniej jednak często występujący u dzieci, szczególnie tych najmłodszych lęk separacyjny również jest pewną formą utraty dla dziecka rodzica.

Ta książka to istna skarbnica przykładów z życia, która pokazuje nam kiedy mierzymy się w naszym życiu ze stratą, ale także i porad jak powinniśmy racjonalnie podejść do tego tematu, aby sobie z nim świetnie poradzić. Umiejętne poradzenie sobie ze stratą, która spotkała nas w życiu, może nam bowiem pomóc w budowaniu silnej psychiki.

Książka to wspaniały poradnik, który czyta się bardzo przyjemnie, ale także skłania czytelnika do refleksji nad własnym życiem, doświadczeniem i naszymi stratami, z którymi w życiu przyszło nam się zmierzyć.  Osobiście myślę, że po lekturze tej książki w pewnych życiowych sytuacjach, teraz poradziłabym sobie znacznie lepiej…

Bardzo zachęcam do przeczytania tej jakże wartościowej książki, a wydawnictwu dziękuję za możliwość jej przeczytania i zrecenzowania.

Informacje dodatkowe o To, co musimy utracić:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-10-25
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Necessary losses
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Zobacz opinie o książce To, co musimy utracić

Kup książkę To, co musimy utracić

Judith Viorst0
Okładka ksiązki - Małżeństwo dla zaawansowanych, czyli wszystko co chcielibyśmy i powinniśmy wiedzieć, aby cieszyć się udanym związkiem

Małżeństwo jest dla dorosłych, ale bardzo niewielu z nas wstępuje w związek małżeński jako ludzie dojrzali. Dojrzewanie wymaga czasu i jest trudne, a dla...

Judith Viorst0
Okładka ksiązki - Niedoskonała kontrola. czyli jak całe życie walczymy o władzę: jako dzieci i rodzice, żony i mężowie, kochankowie, pracownicy i w końcu jako zwykli śmiertelnicy

Kontrola, słowo o wielu znaczeniach i skojarzeniach, wywołuje silne emocje. Odnosi się do kwestii tak kluczowych i wszechobecnych jak: siła i poczucie...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba