Sześć snów Laury Szuster

„Czujesz czasami, że coś się skończy? Że jest jakiś punkt na horyzoncie i jeśli do niego dotrzesz, to już nic cię za nim nie czeka”?

I starły się dwa różne światy

i wrota przeszłości się otworzyły.

Opowieść życia sprzed laty

w metafizyczny pył rozproszyły.

Wtem sen ją otulił w swoje poświaty,

a te prawdę o matczynej historii ujawniły.

Czas i sen przyniosły tchnienia utraty,

czas i sen bramy do ratunku uchyliły.

I ogień zapłonął!

I wybrzmiał gołębi głos!

Młode dusze w cierpieniu utknęły!

Tragiczny nastał ich los...

I już tylko łzy „rozgrzane od płomieni” twarz łaskoczą.

Las mrokiem ciszy otoczony,

sen szansą na ocalenie.

Czas niepewnością naznaczony,

przeszłość czeka na wypełnienie.

Czas potężny, nieskończony,

w nim nadzieja na prawdy brzmienie.

I duch przeszłości będzie obnażony,

w nim serca wybrzmi wzruszenie.

To już się wydarzyło. W złym miejscu, które wczepiło się mocno w ich dusze. Śmierć tam nadeszła. Rozpostarła swoje ramiona, w płomienie ognia zagarnęła ich losy. Ale gdzieś tam między światami, między tym, co było, a jest, pojawiły się nadzieje na ratunek. Sześć nadziei, sześć snów. Sześć zamknięć oczu pośród leśnej ciszy nocy. Sześć snów Laury Szuster.

2003 rok i przeszłość, którą udźwięczniał rytm wystukiwany w Nokii podczas pisania wiadomości. Bez spacji, bo tak było oszczędniej. Miałam wtedy dwanaście lat, a towarzyszem była mi beztroska i piękno świata nastoletnich czasów, w które wchodziłam. Autor idealnie oddał ich realia i sprawił, że z ciepłem na sercu powróciłam mentalnie do tamtych chwil.

Najnowsza książka autora to powieść płynąca nurtem nadnaturalności, jednocześnie zachowująca konwencję thrillera. Osnuta mgłą nieoczywistości, która oblepia zmysły, trawiąca emocje ciemnością dusz młodych ludzi, którzy zaplątani we własnym mroku, szukali sposobu na życie. To poruszająca czułe zakamarki wnętrza podróż w czasie, który kiedyś upomni się o swoje. Polecam ogromnie.

Informacje dodatkowe o Sześć snów Laury Szuster:

Kup książkę Sześć snów Laury Szuster

Kształt ciemności
Jacek Kalinowski0
Okładka ksiązki - Kształt ciemności

W krwawym satanistycznym obrzędzie, wśród tajemniczych symboli, zostaje brutalnie zamordowany młody biskup diecezji lubelskiej, wykładowca KUL-u...

Jacek Kalinowski0
Okładka ksiązki - Kompendium wiedzy o Krajowym Standardzie Rachunkowości nr 3 Niezakończone usługi budowlane

18 września 2006 r. Komitet Standardów Rachunkowości jednogłośnie uchwalił Krajowy Standard Rachunkowości nr 3 "Niezakończone usługi budowlane"...