Siostra nazisty

Brat staje się zdrajcą. Ukochany wrogiem. Ona musi odnaleźć siłę, by stawić czoło wojnie.

"Siostra NAZISTY" to książka Inspirowana prawdziwymi wydarzeniami, a takie lubię czytać jeszcze bardziej. W takich historiach czuć mocniej czego doświadczyli ludzie w tamtym trudnym czasie.
Marta to młoda Ślązaczka, która podczas nocy sylwestrowej zakochuje się bez pamięci w przystojnym Niemcu.
Wtedy jeszcze nie wie, że to spotkanie odmieni całe jej życie.
Wybuch wojny ich miłość sprowadza na ziemię ponieważ spotyka się z brakiem akceptacji.
Mimo to walczą o nią.
Niestety sytuację komplikuje fakt, że brat Marty zaczyna się interesować nazizmem odwracając od rodziny i angażując w politykę.
Marta czuje, że stoi w martwym punkcie.
Co zrobi?
Jak potoczą się losy podzielonej przez wojnę rodziny?
"Siostra nazisty" to powieść, która tak naprawdę pozwala spojrzeć na bohaterów z nieco innej strony.
Zazwyczaj jest miłość , rozdziela ją wojna. Tutaj dochodzi jeszcze konflikt rodzinny z tym związany.
Ciężki wybór, ciężki czas, za kim iść, komu wierzyć.
Jest to powieść o miłości, ale szarpanej przez ogrom dylematów, wyborów, który prawdopodobnie żaden nie będzie tym dobrym.
Kolejna powieść, która ukazuje jak wielka jest siła miłości i jak, w tak trudnym czasie jakim była wojna, potrafiła trzymać przy życiu, potrafiła dawać siłę, nadawać sens walki o każdy kolejny dzień.
Po zamknięciu książki przyznam Wam, że siedziałam i myślałam nadal o tej historii. Nie mogłam jej ot tak odłożyć, ona dalej tkwiła mi w głowie.
Czytaliście, a może macie w planach?

Informacje dodatkowe o Siostra nazisty:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2022-07-21
Kategoria: Popularnonaukowe
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Literaturoznawstwo - dramat

Zobacz opinie o książce Siostra nazisty

Kup książkę Siostra nazisty

Zapach lukrecji
Wiktoria Gische0
Okładka ksiązki - Zapach lukrecji

Druga połowa XIX wieku. Ulice Powiśla. Zakamarki Krakowskiego Przedmieścia. Salony warszawskich kupców i przedsiębiorców. Ciasne pokoiki obskurnych burdeli...

Niespokojne lata
Wiktoria Gische0
Okładka ksiązki - Niespokojne lata

My, kobiety, chcemy całego życia! Początek XX wieku. Eleonora ma wszystko, czego może pragnąć dziewczyna w przedwojennym Krakowie. Uroda, pewność siebie...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba