Pozorantka

„Pozorantka” miała niedawno swoją premierę i z całą pewnością była to jedna z najbardziej przeze mnie oczekiwanych premier lutego.

Książka opowiada historię kobiety, która pragnęła zostać słynną pisarką i jej marzenie ma szansę się spełnić. Jednak jak długo można oszukiwać?

Cała fabuła została dość ciekawie poprowadzona, chociaż muszę przyznać, że początkowo podczas jej czytanie czułam pewien opór. Książka nie potrafiła mnie porwać. Jednak po kilkunastu stronach stało się coś nieoczywistego. Fabuła wciągnęła mnie do tego stopnia, że zarwałam dla niej nockę. Stopniowo wychodzące na jaw tajemnice, uczucie napięcia i niepokoju dało się odczuć na każdym kroku. Za wszelką cenę pragnęłam się dowiedzieć co przydarzyło się Helen i co najważniejsze do czego jeszcze zdolna będzie Florence. Jej portret psychologiczny bardzo mnie intrygował, a to co wydarzyło się na koniec było kompletnie nieprzewidywalne. Nigdy nie spodziewałabym się, że ta historia może mieć taki finał. Autorce w genialny sposób udało się mnie wpuścić w przysłowiowe maliny i nawet jeżeli początki z książką były cięższe to zdecydowanie warto dać jej szansę.

„Pozorantka” to całą pewnością świetna pozycja dla fanów thrillerów psychologicznych. Książka podkreśla siłę manipulacji i sprawia, że ciężko się od niej oderwać. Daje ona do myślenia o istocie moralności i uświadamia nam do czego może być zdolny człowiek pragnący za wszelką cenę osiągnąć swój wymarzony cel.

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecić Wam tę książkę. Pamiętajcie, że jeżeli początek Was nie porwie to i tak dajcie szansę tej pozycji. Zdecydowanie warto!

Informacje dodatkowe o Pozorantka:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2022-02-23
Dodał/a opinię: ktomzynska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Pozorantka

Kup książkę Pozorantka

Była jak statek bez balastu, dziko rozkołysany na falach.

Jedynym miejscem, w którym potrafiła odnaleźć poczucie piękna i majestatu świata, były książki.

Więcej cytatów z tej książki

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba