Pośród złudzeń

Mia ma siedemnaście lat i uczęszcza do liceum. Nowy rok szkolny zmieni na zawsze życie dziewczyny, ponieważ w szkole pojawia się nowy nauczyciel matematyki - Robert. Jest to trzydziestoletni, przystojny mężczyzna, na punkcie którego szaleje mnóstwo uczennic, w tym także Mia. Nauczyciel nie jest wobec niej obojętny. Mia zaczyna się coraz bardziej zbliżać do Roberta... Wątkiem przewodnim jest tutaj romans nauczyciela z uczniem. Zanim zaczęłam tę książkę czytać pomyślałam, że ten temat będzie jedyny, ale się bardzo pozytywnie zaskoczyłam. Autorka serwuje nam mnóstwo wątków i sporo by tutaj trzeba było wymieniać. Jedno jest pewne: w tej powieści każdy znajdzie coś dla siebie. Jest temat narkotyków, toksycznej miłości, śmierci i wiele innych, których zdradzać nie chcę. Julia Deja, mimo że ma dziewiętnaście lat to stworzyła przepiękną i mądrą książkę. To nie jest kolejna banalna historia miłosna, co to, to nie! Autorka świetnie połączyła wszystkie wątki, ukazała współczesne problemy i przede wszystkim zrobiła to niezwykle ciekawie. Od książki wprost nie mogłam się oderwać. Byłam ciekawa jak dalej potoczą się losy głównej bohaterki i jej przyjaciół. W książce czeka na nas bardzo dużo tajemnic i niespodzianek. Gwarantuję, że się nie zawiedziecie! Oprócz Mii i Roberta w książce są jeszcze inni bohaterowie np. przyjaciele głównej bohaterki. Mia jest trochę naiwna i zbyt ufna, ale polubiłam ją i trzymałam za nią kciuki zarówno na początkowych stronach, jak i na końcowych. Natomiast Robert na początku zdobył moje zaufanie, polubiłam go, ale później coś mi w nim zaczynało nie pasować i moje podejrzenia okazały się słuszne. Książka niestety jest dostępna tylko w wersji elektronicznej, ale nawet jeśli nie macie czytnika to warto przeczytać ja chociażby na telefonie, czy komputerze. Opinia została opublikowana takze na moim blogu: http://kingaczyta.blogspot.com/2013/08/julia-deja-posrod-zudzen.html

Informacje dodatkowe o Pośród złudzeń :

Data wydania: 2013-01-10
Kategoria: Dla młodzieży
ISBN: 978-83-7848-032-7
Dodał/a opinię: agnik66

Zobacz opinie o książce Pośród złudzeń

Kup książkę Pośród złudzeń