„Pielęgniarka” to thriller psychologiczny autorstwa J.A. Corrigan, który ściągnął mnie od pierwszej strony.
Rose jako młoda dziewczyna studiowała medycynę, ale jej życie tak się potoczyło że niestety nie spełniła swojego marzenia i została pielęgniarką. Podczas jej dyżuru umiera mu do pacjenta i to właśnie ona bierze tą śmierć na siebie. Trafia do więzienia, a tam odwiedza ją pisarz Theo, który postanawia opisać i historię. Regularne spotkania powodują, że kobieta zaczyna mu ufać i opowiada mu swoje najskrytsze sekrety. Mężczyźnie coś nie daje spokoju i sam zaczyna robić dochodzenie w tej sprawie, która przynosi zaskakujące efekty. Muszę wam powiedzieć, że do ostatniej kartki trzymała mnie ta historia w niepewności. Więc bardzo Wam polecam tą książkę bo mimo iż będziecie sobie w głowie układać zakończenia ona i tak Was zaskoczy.
Gwarantuje Wam to 😉
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2022-07-13
Tytuł oryginału: The Nurse
Sandra Smolińska
Najgorsze cechy charakteru zwykle ugruntowują się z czasem i ostatecznie wypierają te dobre.
Rodzicielstwo jest jak niekończący się dyżur, ze nawiążę do klimatów medycznych.