Para spod numeru 9

Wyobraźcie sobie, że Wasz wymarzony dom skrywa tajemnice sprzed lat, które zamienią Wasze życie w horror😱

Główna bohaterka Saffron i jej partner Tom przeprowadzają się do odziedziczonego domku, w którym mają rozpocząć nowe życie. Oczekują na narodziny dziecka. Podczas remontu robotnicy odkrywają dwa ciała. Policja podejrzewa, że ciała zostały pogrzebane conajmniej 30 lat wcześniej, czyli w czasie, gdy w tym domu mieszkała Rose, babcia Saffron. Niestety okazuje się, że Rose choruje na Alzheimera i szwankuje jej pamięć. Policja prowadzi śledztwo, a wkrótce Saffy zaczyna obawiać się, że ktoś obserwuje jej dom.
Co stało się na terenie tego domu?
Jakie sekrety rodzinne wyjdą?
Przekonacie się sami czytając tę książkę.
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Fabuła wciągająca i intrygująca już od pierwszej strony. Mroczna i mrożąca krew w żyłach. Świetnie skonstruowane portrety psychologiczne bohaterów. Tajemnice, sekrety rodzinne, morderstwo,śledztwo, kłamstwa, intrygi. Autorka świetnie podsuwa mylne tropy. Powoli odkrywałam elementy tej łamigłówki. Podczas czytania czułam dreszczyk napięcia, gęstą atmosferę i niepokój. Nieoczekiwane zwroty akcji sprawiły, że nie mogłam oderwać się od tej książki. Finał powieści totalnie mnie zaskoczył i wbił w fotel. Nie spodziewałam się tego.
Uwielbiam takie pokręcone historie.
Gwarantuję Wam, że przeżyjecie niesamowitą przygodę i poczujecie się jakbyście byli na kolejce górskiej.
Rewelacja!

Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Para spod numeru 9

Kup książkę Para spod numeru 9

Czytałam o psychopatach po wyjściu z więzienia i wiem, że nie są oni zdolni do miłości, współczucia i empatii. Ja mam wszystkie te uczucia. Mój problem zawsze polegał na tym, że kochałam za bardzo.

Przez większość czasu byłam sama, błąkałam się po zbombardowanych ulicach East Endu, próbując schodzić z drogi ojcu, żeby nie dostać lania za to, że oddycham.

Więcej cytatów z tej książki

Kobieta, która skłamała
Claire Douglas0
Okładka ksiązki - Kobieta, która skłamała

Emilia Ward to zwyczajna kobieta mieszkająca w podmiejskiej części Londynu wraz z mężem i dwójką dzieci - nastolatką z pierwszego małżeństwa i kilkuletnim...

Siostry
Claire Douglas0
Okładka ksiązki - Siostry

Kiedy jedna siostra umiera, druga musi dołożyć wszelkich starań, by przetrwać. Abi cały czas nie może się pozbierać po tragicznej śmierci jej siostry bliźniaczki...