Black Hall w stanie Connecticut to zamożne nadmorskie miasteczko, które uchodziło za bezpieczną przystań. Wolną od przestępczości.
Pewnego lipcowego dnia dochodzi do zbrodni, a spokój mieszkańców zostaje zburzony.
Zostaje zamordowana właścicielka galerii Beth i jej nienarodzone dziecko. Okazuje się, że znika drogocenny obraz, skradziony i odzyskany wiele lat temu.
Podczas tamtego napadu została zabita matka Beth i Kate.
Kate wraz z detektywem Reidem postanawia prześledzić ostatnie tygodnie życia Beth.
Pierwszym podejrzanym staje się mąż, który ma silne alibii na czas kiedy zginęła Beth.
Kto chciał śmierci Beth i dlaczego?
"Ostatni dzień" to książka, która przyciągnęła mnie ciekawą okładką, ale i opisem, który sugerował, że będzie to mrożący krew w żyłach thriller psychologiczny.
Niestety nic mi nie zmroził 😜
Początek zaczął się dosyć ciekawie, mamy morderstwo, tajemnice, jakieś sekrety i to tyle. Momentami było najzwyczajniej nudno. Nużące opisy, które tak naprawdę nic nowego nie wnosiły.
Dla mnie był to bardzo lekki thriller z rozbudowanym wątkiem rodzinnym i dobrze wykreowanymi bohaterami, co podnosi moją ocenę.
Nie zniechęcam Was do sięgnięcia po książkę. Uważam, że najlepiej przekonać się samemu co w trawie piszczy.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-05-18
Tytuł oryginału: Last Day
Lukasz Turków
Zawsze potrafił przewidzieć, czego naprawdę potrzebują, a nie tylko pragną kobiety. To szczególny dar.
Daisy, młoda projektantka biżuterii, wyrusza w poszukiwaniu natchnienia do Wyoming. Tam spotyka mężczyznę swego życia, farmera Jamesa Tuckera. Wkrótce...
Po tragicznej śmierci czteroletniej córki i odejściu męża, świat Anny Davis legł w gruzach. Zrozpaczona kobieta wróciła do rodzinnego domu w Nowej Anglii...
W życiu obowiązują pewne zasady, których należy się trzymać. Nie można stawać miedzy ojcem a jego dzieckiem. To egoistyczne i niewybaczalne.