Ostatni dzień

Jak podchodzicie do książek ze słabą opinią? Czytacie je pomimo to i sprawdzacie sami? Czy jednak rezygnujecie? U mnie z tym różnie bywa, jeśli powieść ma mieszane opinie to sprawdzam to czytają ją, w przypadku gdy książka ma same negatywne oceny to odpuszczam.

⬇⬇⬇

Beth Lathrop w szóstym miesiącu ciąży zostaje zamordowana w swoim domu, w bogatej i spokojnej okolicy Black Hall. Wraz ze śmiercią Beth ginie również drogocenny obraz z niechybną przeszłością. Główne podejrzenia padają na męża ofiary, lecz ten ma mocne alibi. Kto jeszcze mógł życzyć śmierci Beth? Jakie sekrety skrywa zmarła?

OSTATNI DZIEŃ to dramat rodzinny połączony z thrillerem, zakotwiczony w nadmorskim miasteczku, który nadaje sielskiego klimatu. Jeśli lubicie spokojne i wyważone powieści, to koniecznie musicie sięgnąć po nią!

Autorka zaserwowała wielopłaszczyznową, emocjonalną powieść z fantastycznie nakreślonymi bohaterami, których poznajemy coraz bliżej z biegiem fabuły. Uknuta intryga konsekwentnie zostaje ujawniana, jednocześnie ze skrywanymi sekretami najbliższych przyjaciół. Dopiero na ostatnich stronach powieści dowiemy się jakie jest rozwiązanie zagadki.

Akcja nie pędzi na złamanie karku, czyta się ją bardzo spokojnie. Powiedziałabym, że wręcz wyciszyłam się przy tej pozycji. Niestety, opowiedziana historia nie przemówiła do mnie, nie mogłam wciągnąć się w losy bohaterów, przez co trochę wymęczyłam nią. Gdzieś w połowie książki wypatrywałam z utęsknieniem jej końca.

Informacje dodatkowe o Ostatni dzień:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-05-18
Tytuł oryginału: Last Day
Dodał/a opinię: kotoksiazka

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Ostatni dzień

Kup książkę Ostatni dzień

W życiu obowiązują pewne zasady, których należy się trzymać. Nie można stawać miedzy ojcem a jego dzieckiem. To egoistyczne i niewybaczalne.

Zawsze potrafił przewidzieć, czego naprawdę potrzebują, a nie tylko pragną kobiety. To szczególny dar.

Więcej cytatów z tej książki

Zatańcz ze mną
Luanne Rice0
Okładka ksiązki - Zatańcz ze mną

Po ponad dziesięciu latach spędzonych w Nowym Jorku 35 letnia Jane Porter wraca na rodzinną wyspę Rhode Island, by pomóc swej siostrze w opiece nad schorowaną...

Ta jedna letnia noc
Luanne Rice0
Okładka ksiązki - Ta jedna letnia noc

Urzeczona surowym pięknem Nowej Szkocji Lily ma nadzieję, że w cichym nadmorskim miasteczku znajdzie przystań, w której poświęci się wychowaniu córeczki...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba