"Nieznana" to książka, która swoją zawartością wstrząśnie, złamie, ale i pokaże siłę, jaką posiadają osoby, w momencie zagrożenia!
Abigail lub Blue to kobieta, którą życie nie rozpieszczało już od dziecka! Walczyła z demonami, które nasłał na nią los i dała radę, nie poddała się, marzenia o wykształceniu dawały jej siłę, że kiedyś los będzie jej sprzymierzeńcem!
Kellan Masters to przystojny mężczyzna, który przyjaciół traktuje jak najbliższą rodzinę, mają wspólne cele i rozumieją się bez słów! Praca jest jego życiem, mimo ryzyka on wie, że walczy o życie innych i to go napędza!
Abi i Kellan spotykają się w kawiarni i to jest całkiem miłe spotkanie, lecz to, co się dzieje już po wyjściu, jest zapalnikiem, który prowadzi wprost do bram piekła! Co takiego się wydarzyło po wyjściu z kawiarni? Czy tych dwoje będzie miało szansę spotkać się ponownie? Tego Wam nie zdradzę, ale koniecznie zajrzyjcie do książki po odpowiedzi!
Jestem w wielkim szoku, zbieram szczękę z podłogi i nie dowierzam!!!! "Nieznana" rozbiła bank!!!! Abigail to postać waleczna, jej wewnętrzna siła, sprawiła, że marzenia stały się osiągalne, mimo okrutnego dzieciństwa, mimo obelg ona się nie poddała! Dorosłe życie miało być wybawieniem, lecz okazało się kolejnym kopniakiem, prosto w serce i to mnie złamało, rozszarpało moje serce! Wiecie, czasami jest tak, że czytając książkę, pragnie się dodać otuchy głównemu bohaterowi i ja krzyczałam do Abigel: JESTEM Z CIEBIE DUMNA!!!!!
"Nieznana" to pełna emocji książka, która porusza bardzo trudne tematy, o których mało się mówi, bo są bolesne i sama wzmianka wywołuje łzy! Molestowanie nieletnich, przemoc, gwałt tego możecie się spodziewać! Książka zasługuje na nagrody wszelkiego rodzaju, a to dlatego, że wszystko zostało tak opisane, że czuło się emocje, jakie panują w danej scenie, łzy lecą ciurkiem, ale w tym wszystkim jest nadzieja, która jak wiemy, umiera ostatnia! Muszę koniecznie wspomnieć, że znajdzie się tam również miłość, która daje skrzydeł, a chemia między bohaterami jest na najwyższym poziomie, bo autorka dozuje nam namiętność, podsycając napięcie!
Powiem szczerze, jestem w wielkim szoku, ponieważ jest to debiut autorki, a w książce tego absolutnie nie widać! Wszytko, jest dopracowane i tutaj ukłony w stronę autorki i odniosę się do zakończenia: Droga autorko, jak tak można zakończyć książkę? Chce więcej!!!! Kochani koniecznie przeczytajcie książkę, gwarantuję, że długo o niej nie zapomnicie! Polecam!
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2022-02-23
Marta Wiczuk
Igor staje się wolnym człowiekiem i stara się odnaleźć w zderzeniu z rzeczywistością, lecz demony nie pozwalają o sobie zapomnieć. Zaczynają pojawiać się...
Victoria Steward, cicha i skromna nauczycielka historii, i Jared Morgan, charyzmatyczny celebryta z reputacją gangstera i właściciel luksusowych hoteli...