Powinnam chyba popracować nad wymyśleniem nowych słów zachwytu, ponieważ nie wiem, jak oddać moje uniesienie, pozytywne zaskoczenie i dreszcz ekscytacji, jakie mam po poznaniu tej książki.
Czasem mam wrażenie, że wszystko już było. Czytałam takie historie. Ofiara, oprawca, śledztwo, kara.
Tym razem także… prawie, a wiadomo, że prawie robi różnicę.
Tak pokręconego i absorbującego scenariusza nie wymyśliłam. Absolutnie nie wpadłam na trop intrygi. Mentalnie wspierałam Ninę w jej dążeniach poznania kulis sprawy. Podziwiam miłość, którą była połączona z Laurą.
„ Każdy powinien mieć kogoś, z kim mógłby szczerze pomówić, bo choćby człowiek był nie wiadomo jak dzielny, czasami czuje się bardzo samotny.”
Ernest Hemingway
Thriller jest aż gęsty od złych emocji i ukrytych motywów. Kleista, brudna. Czuć w niej czające się, wszechobecne zło. Jest jak magnez, który przyciąga i trzyma do ostatniej strony. Byłam/jestem wstrząśnięta wydarzeniami.
Mistrzostwo.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-06-01
ja-carpe_diem
,,Wciągający, zaskakujący, mocny! Na taki polski thriller czekali czytelnicy" ~ Newsweek Polska Nika Wermer, właścicielka niewielkiego pensjonatu w Gdyni...
Julia stoi u progu wielkiej kariery w świecie mody. Zaprojektowała kolekcję ze złotych pajęczych nici, od której sukcesu zależy to, czy zdobędzie stanowisko...