Miłość, kłamstwa i sekrety

Vincent to słynny youtuber kulinarny. Przystojny i uwielbiany mężczyzna, który odziedziczył po dziadku restauratorze duży majątek oraz historyczny zeszyt z przepisami.
Wiktoria to jedna z wielkich fanek Vincenta. Dziewczyna uwielbiam zmiany wizerunkowe, jest przebojowa i pewna siebie.
Michalina to przyjaciółka Wiktorii, a zarazem jej całkowite przeciwieństwo. Spokojna, cicha i poukładana dziewczyna.
Franek to narzeczony Wiktorii. Ciepły, serdeczny i troskliwy mężczyzna.
Mirka to pani detektyw, która jest niezwykle skuteczna w tym co robi.
Jak potoczą się losy bohaterów? Kto skrywa jaką tajemnicę? Czy wszystkie sekrety wyjdą na jaw? Czy bohaterowie odnajdą miłość?
Ta książka jest świetna. Im daleka ją czytamy, tym więcej tajemnic wychodzi na jaw, a bohaterowie decydują się podejmować coraz trudniejsze decyzję. Jednak zmiany jakie wywołują te decyzje przynoszą im same korzyści. Muszę przyznać, że polubiłam bohaterów tej książki. Najbardziej do gustu przypadła mi Miśka. Najmniej polubiłam się natomiast z Wiktorią. Vincent udowodnił, że pozory często mylą, a Franek to dla mnie taki idealny facet. Ostatecznie jednak każdy z nich bardzo dużo wnosił do całej historii.  Każdego z bohaterów czekają duże zmiany, każdy odkrywa prawdę o sobie, pokazuje swoje prawdziwe oblicze.
Jest to książka, która niesie ze sobą morał i pouczenie. Udowadnia, że internet często kłamie, jak ważna jest rozmowa, że szczerość to podstawa związku, a także przypomina, że "nie ocenia się książki po okładce".
Książka napisana jest lekkim i przyjemnym stylem, dzięki czemu czyta się ją szybko. Jest ona pisana z perspektywy każdego z bohaterów, dzięki czemu możemy ich lepiej poznać i dużo się o nich dowiedzieć.
"Miłość, kłamstwa i sekrety" to moje drugie spotkanie z twórczością Autorki. Jestem jeszcze bardziej oczarowana niż za pierwszym razem. Genialnie bawiłam się czytając tę historię i wiem, że z przyjemnością  będę sięgała po kolejne książki Pani Krystyny.
Jeśli macie ochotę na bardzo przyjemną historię, w której nie brakuje tajemnic i sekretów, ale także miłości, to jest to książka właśnie dla was. Ja serdecznie polecam. 🖤
Dziękuję Wydawnictwu Luna za egzemplarz. ❤️

Informacje dodatkowe o Miłość, kłamstwa i sekrety:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-10-26
Dodał/a opinię: zaczytanaEdyta

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Miłość, kłamstwa i sekrety

Kup książkę Miłość, kłamstwa i sekrety

Światło o poranku
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Światło o poranku

Świąteczne iluminacje odeszły w przeszłość, nadszedł styczeń, a z nim powrót do codzienności. A u naszych ulubionych bohaterów wiele się...

Kiedy cię spotkałam
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Kiedy cię spotkałam

Jak bardzo się mylimy, oceniając ludzi po pozorach. Magda, zwyczajna kobieta, ma w życiu szczęście do idealnych mężczyzn. Pierwszy, świetnie zapowiadający...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba