Franek nie chce zaczynać nowej drogi życiowej z Wiktorią z sekret, który skrywa od lat, dlatego wyznaje jej, że sławny kulinarny youtuber Vincent jest jego bratem, z którym nie utrzymuje kontaktu. Wiki, kobieta lubiąca zmiany, pragnie poznać sławnego przyszłego szwagra i w tym celu wynajmuje panią detektyw za plecami Franka. Dlaczego bracia nie utrzymują relacji? Czy pani detektyw odnajdzie Vincentego? Dlaczego Wiki tak mocno chce go poznać?
MIŁOŚĆ, KŁAMSTWA I SEKRETY to bardzo sympatyczna i lekka powieść komediowo obyczajowa, która idealnie sprawdzi się na poprawę nastroju po ciężkim dniu pracy.
Twórczość Pani Krystyny znam i lubię, więc z czystą radością sięgnęłam po najnowszą książkę, która premierę miała 9 listopada. I kolejny raz nie zawiodłam się miło spędzając czas z bohaterami tejże powieści. Ale tak to już bywa z pozycjami od autorki, czyta się je jednym tchem, najlepiej w połączeniu z milutkim kocem i kubkiem gorącego napoju w ręku.
Fabuła powieści wciągnęłam mnie już od pierwszych stron, za sprawą świetnie wykreowanych postaci i ciekawej historii, przedstawionej z perspektywy kilku bohaterów. Lubię takie narracje, ponieważ mogę wgryźć się w ich myśli i niekiedy zrozumieć ich zachowania. A trochę się tutaj działo, bowiem tę piątkę bohaterów łączyły ze sobą mniejsze lub większe kłamstwa, sekrety i niepowiedzenie.
Autorka pod płaszczykiem tej lekkiej historii zwraca nam uwagę na to jak działa wirtualny świat, jak pozory mogą mylić, a kłamstwo prędzej czy później wyjdzie na jaw.
Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-10-26
kotoksiazka
Wznowienie książki "Podarunek" wzbogacone o nowy rozdział. Piękna, magiczna opowieść o podarunkach losu i magii Świąt! Marta wysłała prośbę do losu. On...
Iga i Wiktor żyją w zupełnie odmiennych światach. Ona dobrze rozumie, co to znaczy nie mieć wsparcia rodziny ani pieniędzy. Życie mocno ją doświadczyło...