Ludzie czerwonego mroku

W swoim życiu przeczytałem niewiele książek historycznych. Z reguły nie robiły one na mnie większego wrażenia, częściej mnie nudziły niż fascynowały. Dlatego też miałem sceptyczne podejście do "Ludzi czerwonego mroku". Przeczytałem ją tylko ze względu na rekomendację mojego dobrego znajomego. Teraz mogę śmiało stwierdzić, że czas poświęcony lekturze, nie był czasem straconym. Tekst napisany jest bardzo sprawnie, przez co dosłownie się go pochłania. Autor posługuję się prostym językiem, unika zbędnych ozdobników. Główny temat - Rewolucja Październikowa - został przedstawiony bardzo szczegółowo, co ułatwia czytelnikowi zrozumienie problemu.Autor skupia się nie tylko na samym procesie rewolucji, ale także na ideologii komunizmu, która prowadziła do moralnego zniszczenia człowieka. Wiele poruszanych tu wątków głęboko mną wstrząsnęło i uświadomiło mi jak niewiele do tej pory wiedziałem na temat socjalistycznej Rosji. Według mnie największą zaletą tej książki jest rzetelność i skrupulatność autora. Sądzę, że ,,Ludzie Czerwonego Mroku" stanowią pozycję obowiązkową dla wszystkich zainteresowanych historią Imperium, ale także dla każdego, kto pragnie poszerzyć swoją wiedzę o świecie.

Informacje dodatkowe o Ludzie czerwonego mroku:

Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Data wydania: 2017-04-01
Kategoria: Historyczne
ISBN: 978-83-8043-213-0
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Janekkk

Zobacz opinie o książce Ludzie czerwonego mroku

Kup książkę Ludzie czerwonego mroku