Jest to książka autorstwa jednego z byłych jurorów Top Chef'a. Seeletso proponuje nam oryginalne połączenia smaków swojego pochodzenia, czyli Afryki, ale i znajdą się też klasyczne potrawy z polskich produktów. Znajdziemy w niej piękne smakowite zdjęcia. Przepisy są proste, nie wymagają dużej ilości składników i czasu. Do tego wszystkie przepisy są dobrze opisane. Dowiemy się także co to jest np. marogo, magwinya, koshary czy diphaphata. A zupa cappuccino (o której nigdy nie słyszałam) jest po prostu... pyszna.
To książka dla tych wszystkich, którzy nie lubią nudy w kuchni i pragną czegoś nowego. Warto otworzyć się na nowe smaki z Józkiem.
Informacje dodatkowe o Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk:
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-10-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
9788379437030
Liczba stron: 240
Dodał/a opinię:
izabela81
Sprawdzam ceny dla ciebie ...