Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Ocena: 6 (1 głosów)
opis
Jest to książka autorstwa jednego z byłych jurorów Top Chef'a. Seeletso proponuje nam oryginalne połączenia smaków swojego pochodzenia, czyli Afryki, ale i znajdą się też klasyczne potrawy z polskich produktów. Znajdziemy w niej piękne smakowite zdjęcia. Przepisy są proste, nie wymagają dużej ilości składników i czasu. Do tego wszystkie przepisy są dobrze opisane. Dowiemy się także co to jest np. marogo, magwinya, koshary czy diphaphata. A zupa cappuccino (o której nigdy nie słyszałam) jest po prostu... pyszna. To książka dla tych wszystkich, którzy nie lubią nudy w kuchni i pragną czegoś nowego. Warto otworzyć się na nowe smaki z Józkiem.

Informacje dodatkowe o Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-10-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379437030
Liczba stron: 240
Dodał/a opinię: izabela81

więcej
Zobacz opinie o książce Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Kup książkę Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Mali Szefowie Kuchni
Joseph Seeletso0
Okładka ksiązki - Mali Szefowie Kuchni

Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy