Kruche życie. Historie życia i śmierci prosto z sali operacyjnej

„Kruche życie” to opowieść o trudach lekarzy, o ich zmaganiach i walkach jakie toczą, aby uratować ludzkie życie. Niejednokrotnie efekty ich zmagań są nagradzane poprzez możliwość przedłużenia ludzkiego życia, niemniej jednak często zdarza się również, że zostają pokonani przez śmierć. Kardiochirurg Stephen Wastaby prowadzi nas przez swoją karierę, w której uratował niejedno ludzkie życie podejmując radykalne i często ryzykowne decyzje. Niemniej jednak nie bał się odpowiedzialności i ryzyka, bo zdawał sobie sprawę, że jeśli nie zaryzykuje, to skaże człowieka na pewną śmierć.
Rewelacyjnie napisana, opierająca się na zawodowej karierze znanego kardiochirurga i nie wplatająca zbyt wielu szczegółów z jego życia prywatnego świetna historia.
Zdecydowanie polecam dla wszystkich, szczególnie tych, którzy lubią medyczne wątki w literaturze.
Książkę odebrałam za punkty w portalu Czytam Pierwszy.

Informacje dodatkowe o Kruche życie. Historie życia i śmierci prosto z sali operacyjnej:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2019-05-15
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: Fragile Lives
Dodał/a opinię: beatastepien

Tagi: bóg Biografie i literatura faktu

Zobacz opinie o książce Kruche życie. Historie życia i śmierci prosto z sali operacyjnej

Kup książkę Kruche życie. Historie życia i śmierci prosto z sali operacyjnej