Grunt pod nogami. Ksiądz Jan Kaczkowski nieco poważniej niż zwykle

Zbiór kazań księdza Jana Kaczkowskiego, rekolekcje i Droga Krzyżowa w jego wykonaniu oraz odpowiednie przeżycie spowiedzi.
Książka nietypowa dla mnie. Sięgnąłem po nią, ponieważ dało się słyszeć sporo dobrych rzeczy o świętej pamięci księdzu Janie Kaczkowskim. Nie mogę być nią zawiedziony. Ksiądz Kaczkowski zmagał się z glejakiem mózgu, jedną z najgorszych, a może nawet najgorszą odmianą tej strasznej choroby. Mimo tego jego poczucie humoru jest nieprawdopodobne. Nie poddał się, walczył do końca i był dla innych. Pogodził się ze swoim stanem. Dużo wcześniej założył hospicjum w Pucku, był prezesem i działał w nim mimo choroby. Oprócz tych wszystkich rzeczy ksiądz Jan Kaczkowski niesamowicie interpretował Słowo Boże, ale miał też fantastyczne podejście do drugiego człowieka. Takich księży nazywa się z prawdziwym powołaniem. Ludzie do nich lgną, przede wszystkim młodzież. Ksiądz Kaczkowski powinien być wzorem dla innych duchownych. Zbiór kazań fantastyczny. Są głębokie, refleksyjne, a jednocześnie można wyczuć w nich luz. Fantastyczny człowiek. Zmarł w 2016 roku.
Książkę poleciłbym nie tylko osobom wierzącym. Oczywiście jest oparta na religii, ale warto poznać jego punkt widzenia, jest imponujący i ujmujący. Jan Kaczkowski przy pomocy tej lektury może trafić do ludzi związanych z Kościołem i do tych, którym nie po drodze z wiarą.

Informacje dodatkowe o Grunt pod nogami. Ksiądz Jan Kaczkowski nieco poważniej niż zwykle:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2016-02-17
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-277-1037-6
Dodał/a opinię: Mocarz

Zobacz opinie o książce Grunt pod nogami. Ksiądz Jan Kaczkowski nieco poważniej niż zwykle

Kup książkę Grunt pod nogami. Ksiądz Jan Kaczkowski nieco poważniej niż zwykle

Sztuka życia bez ściemy
Jan Kaczkowski0
Okładka ksiązki - Sztuka życia bez ściemy

Życie trwa tylko chwilę. Nie zepsuj tego! Ksiądz Jan Kaczkowski potrafił rozpalić serca i ostudzić emocje. Nikt tak mądrze jak on nie mówił o współczesnym...

Dasz radę. Ostatnia rozmowa
Jan Kaczkowski0
Okładka ksiązki - Dasz radę. Ostatnia rozmowa

Ostatnia rozmowa z księdzem Janem Kaczkowskim Był inspiracją dla milionów ludzi - wierzących i niewierzących. Każdy, kto go słuchał, czuł: on mnie rozumie...