❇️❇️❇️❇️ Recenzja ❇️❇️❇️❇️
@julia_maj_autorka_wamp
Seria: Czerwony trzy kolory
Wydawnictwo: trzy kolory
❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️
" Nasze życie było jak kula śnieżna tocząca się w dół z coraz większą prędkością. Przez parę ostatnich miesięcy próbował ją zatrzymać, starał się jak mógł, by zapobiec katastrofie..."
Julia Maj w swojej książce "Gdyby dzisiaj miało jutro" potrafi w sposób niezwykle subtelny i głęboki poruszyć tematy życiowe, relacje międzyludzkie oraz refleksje nad własnym "ja"..
Czytelnik towarzyszy Hani w jej życiowych wyborach, odczuwając każdą emocję i trudność, jaką musi przejść.. Książka ukazuje zarówno prozaiczne aspekty życia, jak i głębokie emocje, jakie towarzyszą bohaterce w jej drodze.. Hania musi zmierzyć się z odpowiedzialnością za swoje decyzje, które niosą za sobą bolesne konsekwencje.. To opowieść o życiu, marzeniach, relacjach i trudnych wyborach, które kształtują jej los..
Emocje bohaterów są głęboko ukazane i stanowią istotny element historii.. Hania, główna bohaterka, to postać pełna sprzeczności i emocji.. Odwaga, determinacja, ale także wątpliwości i lęki towarzyszą Jej w codziennym życiu.. Czytelnik może dostrzec, jak Hania dojrzewa, zmaga się z trudnościami i podejmuje ważne decyzje, co sprawia, że staje się bardzo realistyczną i złożoną postacią..
Julia Maj prezentuje niezwykle emocjonalny i autentyczny styl pisania.. Od samego początku powieści, czytelnik zostaje wciągnięty w świat głównej bohaterki, Hani, poprzez szczere i głębokie opisy jej przeżyć i myśli.. Autorka posługuje się barwnym językiem, który pozwala czytelnikowi praktycznie dotknąć emocji i doznań bohaterki..
Przez opisy prozaicznych sytuacji oraz nierealnych marzeń bohaterki, czytelnik ma okazję zanurzyć się w jej świat i zrozumieć jej wewnętrzne rozterki.. Autorka umiejętnie balansuje między opisem codziennych wydarzeń a głębokimi refleksjami, co sprawia, że książka staje się nie tylko historią Hani, ale również lustrem dla czytelnika do własnych przemyśleń i odkryć..
Książka jest niezwykle poruszająca i angażująca, pozwalając czytelnikowi przeżyć intensywne emocje i refleksje nad życiem, decyzjami oraz odpowiedzialnością.. To powieść, która wciąga od pierwszej strony i nie pozwala oderwać się aż do samego końca, pozostawiając głęboki ślad w sercu czytelnika..
" Niepewność go wykańczała, ale nie dbał o siebie. Cokolwiek Hania zrobi, musi to zrobić dla siebie i musi być pewna swoich decyzji. Powinna być tam, gdzie będzie bezpieczna. Tam, gdzie jest jej dom..."
Hania, stoi przed trudnym wyborem.. Pragnie uwolnić się od małżeństwa, które nie przynosi jej szczęścia, aby zacząć nowe życie z Tomaszem, mężczyzną, którego naprawdę kocha.. Jednak decyzja o rozwodzie niesie ze sobą ryzyko - wie, że zrani swojego obecnego męża i wpłynie na życie dzieci.. Działania Hani wymagają przemyślanych decyzji i czasu, aby osiągnąć swój cel, zachowując równocześnie troskę o dobro wszystkich zaangażowanych.. To trudna sytuacja, która wymaga odwagi i rozwagi, aby znaleźć drogę do szczęścia i spełnienia dla
siebie i swoich bliskich..
Data wydania: 2024-06-13
Magdalena Grzejszczyk
Jak zmienić swoje życie? Jak wyjść z matrix’a? Jak porzucić męża co nie bije, nie pije, dobrze zarabia? Z tymi i nie tylko tymi pytaniami muszą się...