Eter

🌲🌲🌲Recenzja przedpremierowa 🌲🌲🌲

Premiera 22.09.2021

"Eter" - Aniela Wilk

Mroczne Karkonosze. Gorące sceny. Dwójka ludzi. Ona, chce znaleźć kupca na dom, a on ukrywa się przed światem. A na deser tajemnica, która zbliża się dużymi krokami i wprowadza w życie bohaterów coraz to większy strach.

Julia, młoda dziewczyna po pewnych zawirowaniach życiowych przyjeżdża do domku po zmarłej ciotce. Chce się zrelaksować ale i go sprzedać. Wtedy zaczynają się dziać dziwne rzeczy. A na dodatek jest mroczny sąsiad coraz bardziej ją intryguje.
Kobieta jest pełna życia i pozytywnej energii. Bardzo uprzejma i ciekawska. To właśnie ta cecha powoduje, że w jej życie nie raz zagości strach.
Ma także swoją pasję, której oddaje się w pełni. A mroczne Karkonosze potrafią natchnąć jak nic innego.

Dariusz, to dopiero tajemniczy i mroczny typ. Cała jego postawa a nawet krótkie wypowiedzi powodują, że zastanawiałam się co w nim siedzi i przed czym się ukrywa. Czuć od niego negatywną energię, która wcale nie odpycha, wręcz przeciwnie, przyciąga i mówi "odkryj to co ukrywam".
Kiedy wreszcie się trochę otworzy to widać, że to miły gość a jaki gorący i seksowny. Dominuje ale i dba.

Między nimi od razu nie można wyczuć chemii. Ona chce być uprzejma a on odpycha jak tylko może. Jeden incydent wszystko zmienia. Stają się sobie coraz bliżsi. Ona dostaje wreszcie informacje jakie chce a on, otwiera się jak nigdy.
A na dodatek pożądanie, które obezwładnia. Sceny są pikantne, szybkie i dzikie. Napisane są w bardzo smacznym stylu. Pożądanie aż unosi się z nad kartek.

To moje pierwsze spotkanie z książką, która łączy thriller i romans. I jestem nimi zaintrygowana. Autorka idealnie znalazła balans między strachem a pożądaniem.
Wszystkie sceny i momenty przeplatają się tak, że nie widziałam, który gatunek zacznie rządzić.

Rzadko czytam thrillery ale ten w moich oczach był genialny. Wiele sytuacji przyprawiało mnie o zawał serca i drżenie kończyn. Z przerażenia otwierałam szeroko oczy a oddech więzł w gardle. Było mocno ale to tylko podsycało moją chęć odkrycia tej mrocznej tajemnicy. A była ona przeprowadzona tak jak lubię. Czyli powoli odkrywałam cząstki układanki, która nie zawsze była oczywista i jasna. Była wręcz zawiła i nieprzewidywalna.
Autorka pokazała nam, że nie zawsze to czego się dowiemy i to co myślimy jest prawdą, bo czasami to wszystko ma głębszy sens.
Czy może być coś bardziej wciągającego niż historia pełna namiętności i strachu ? Z jednej strony drżysz z pożądania a z drugiej drżysz z paraliżującego strachu.
Kochani jestem pozytywnie zachwycona tą historią i już wiem, że te dwa gatunki można śmiało że sobą łączyć, jeśli tylko je się dobrze przedstawi, a autorka zrobiła to świetnie. Przy niej na pewno nie będziecie się nudzić. Zobaczcie co to prawdziwy strach I pożądanie. Takie dwa w jednym.
10/10🌲

Dodał/a opinię: glinka_54_czyta

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Eter

Kup książkę Eter

Nie byli parą. Pieprzyli się okazjonalnie. Świetnie się pieprzyli i wychodziło to im całkiem nieźle bez całej tej otoczki związku. Jednak to dalej był tylko seks. Może kropla fascynacji i sporo chemii.

Więcej cytatów z tej książki

Tysiąc pierwszych szeptów
Aniela Wilk0
Okładka ksiązki - Tysiąc pierwszych szeptów

Jak wiele przeciwności losu może jeszcze znieść młoda dziewczyna? Odejście ojca, choroba i śmierć mamy, przeprowadzka do nowego miejsca, zwariowana...

Przepustka do szczęścia
Aniela Wilk 0
Okładka ksiązki - Przepustka do szczęścia

Świat Lilianny legł w gruzach po tym, jak Marek próbował zamordować Miłosza, jej ukochanego. Żyje w marazmie, zawieszona między tragiczną przeszłością...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba