„Czaromarownik 2023” to już kolejny kalendarz z tej serii, który będzie mi towarzyszyć w przyszłym roku. Charakteryzuje się on przepiękną szatą graficzną, twardszą okładką i przede wszystkim szeregiem porad, inspiracji i ciekawostek. Oczywiście jak dla mnie najważniejszy jest fakt, że znalazłam w nim dość dużo miejsca na notatki, które bywają u mnie czasami obszerne.
Klimat w jakim wydano kalendarz jest po prostu magiczny, a piękne grafiki cieszą nasze oko. Podczas codziennego planowania możemy na chwilę się zatrzymać i przeczytać o magii żywiołów, kwiatów czy magii ochronnej. Poznamy symbole ochronne, które mogą nam pomóc w codziennym życiu, jak i dowiemy się praktycznych rzeczy z dziedziny zielarstwa czy astronomii. Świetnym dodatkiem jest horoskop czy przepisy. Możemy się nawet dowiedzieć kilku praktycznych porad dotyczących zbierania ziół, ale i dotyczących ćwiczeń oddechowych, kadzidełek oczyszczających czy olejków dających szczęście. Nie mogło się także obejść bez horoskopu na 2023 rok. Co szczególnie wyróżniło kalendarz na tle poprzednich edycji to miejsce na notatki, którego mi brakowało w poprzednich edycjach.
„Czaromarownik 2023” tak naprawdę prócz tego, że jest zwykłym kalendarzem to z całą pewnością jest także publikacją niezwykle ciekawą i wartościową. Z całą pewnością będzie to idealny kalendarz dla osób kochających wróżby i magię. Sama jestem nim zachwycona i nie mogę się doczekać, aż codziennie wieczorem będę do niego zaglądać w celu zaplanowania kolejnego dnia.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-10-12
Kategoria: Poradniki
ktomzynska
Najprostsza forma magii sznurów wykorzystuje sznurek jednego koloru - sprawdzi się tu zarówno mulina jak i włóczka.
Niniejszy tom inauguruje serię Kontynenty, mającą na celu badanie twórczości autora Rodzinnej Europy i kontynuowanie jego myśli w kontekście aktualnych...
Niniejszy album zawiera komiksy Carla Barksa z roku 1960. Tytułowy ,,Pies Wiskerwillów" to jedna z tych opowieści Carla Barksa dotyczących przeszłości...
Pełnia Księżyca to najbardziej rozpoznawalna faza Księżyca. Wokół pełni krąży wiele mitów, legend, teorii i tajemniczych historii.