Bielsko-Biała. Nastoletnia Felicja zostaje porwana. Budzi się w zamknięciu, w towarzystwie tajemniczej postaci. Ta nie robi jej krzywdy, ale nie chce jej wypuścić.
Sprawą zaginięcia zajmuje się nadkomisarz Oskar Superson. Doświadczony gliniarz, który zawsze idzie swoimi ścieżkami i zdarza się, że pakuje się w konflikty z przełożonymi.
Zaginięcie nastoletniej Felicji to bardzo delikatna sprawa. Wymaga niesztampowych metod pracy. Takimi właśnie cechuje się Superson.
Równolegle poznajemy historię gangu „Gepardów” oraz Orlika jego herszta. Przywódca aktualnie odsiaduje pięcioletni wyrok w więzieniu, a reszta ekipy zarządza interesem. Jak to często była niekoniecznie po myśli szefa.
Dwie zupełnie różne sprawy, ale los zdecydował, że trafiają w ręce jednego policjanta i jego ekipy.
Czy żmudna praca śledczych doprowadzi do rozwiązania obu spraw?
Kto miał interes w porwaniu dziecka? Kto tak naprawdę rządzi „Gepardami” i kto spija największą śmietankę z ich funkcjonowania?
Tego dowiecie się po przeczytaniu książki „Ci, którzy zostali”
Porwanie małoletniej oraz świat narkotyków, sutenerstwa i złodziei samochodów. To wszystko znajdziecie w tej książce. Początkowo fabuła wydaje się troszkę ospała i zagmatwana. Na szczęście, jak to często bywa, w miarę odkrywania kolejnych kart książki wszystko zaczyna się rozjaśniać.
Zakończenie dość zaskakujące.
Polecam
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2024-04-24
Język oryginału: Polski
ZaczytanyGlina
W TRÓJKĄCIE BESKIDZKIM Mroczne powieści pełne zbrodni i tajemnic wywodzących się z ciemnej strony ludzkiej natury. Dwudziestoletnia Beata Szymanowska...
Tylko ode mnie zależy twój los. Gdy w środku nocy usłyszysz szmer za oknami, to będę ja, i gdy w słońcu nagle pochłonie cię cień, to też będę ja. Nie uciekniesz...